Најновије

СТЕФАНОВИЋ: Забрањени сви политички скупови у Хртковцима зарад мира грађана (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић наводи да су сви најављени политички скупови у Хртковцима забрањени јер би таква окупљања могла да доведу до нарушавања јавног реда и мира, иако "у самим позивима нема најаве насиља".

Стефановић (Фото: Јутјуб)

Како је објаснио, установљено је да је већ дошло до узнемирења грађана овог малог места.

Небојша Стефановић је, гостујући у емисији "Прави угао" Радио-телевизије Војводине, истакао да он као министар полиције није позван да оцењује политичку мотивацију једне или друге стране, већ да процени безбедносни аспект.

"Сигуран сам да има грађана Хртковаца који мисле различито и који би се окупили на оба скупа. Процена МУП-а је да би ти скупови, уколико би били одржани, били штетни и зато су сви скупови забрањени", објаснио је Стефановић.

На критике да полиција има превелика овлашћења, када је у питању окупљање грађана и изражавање слободе говора, министар унутрашњих послова је рекао да, по новом закону, полиција није државни орган који доноси последњу одлуку о неком скупу, већ да је то Управни суд, што је, како је навео, решење које је либералније него у неким европским државама.

"Колико знам, само се председник Српске радикалне странке жалио на забрану скупа, док се друге странке нису жалиле", рекао је Стефановић.

Упитан како мисли да спречи најављени долазак радикала "преко њива и ливада", министар је одговорио да је немогуће држати све улице и просторе око села, али да мисли да je тешко да ће се било ко пробити до центра Хртковаца.

Поводом критика да је забраном свих скупова поставио у исту вредносну раван ставове СРС-а, ДС-а и ЛСВ-а о дешавањима у Хртковцима, Стефановић је поновио да није оцењивао вредносне аспекте, него шта је за грађане Хртковаца најбоље када је њихова будућност у питању.

"Нико ту од њих не мисли шта људи у Хртковцима мисле, него се сви боре за гласове. Са друге стране, када би сада кренули да разлиставамо ко је шта рекао и разврставамо у колоне, опет би дошло до подела, а стварно не знам да ли би било шта од тога значило грађанима Хртковаца", истакао је министар унутрашњих послова.

Лазански открива како је "Печора 2М" ПВО систем разбио Американце у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА