Најновије

ИЗ ИРАНА ПОРУЧУЈУ: Европске земље су немоћне да спасу нуклеарни споразум

Европске земље немоћне су да спасу нуклеарни споразум са Ираном, након одлуке САД да се из њега повуку, изјавио је заменик шефа елитне иранске Револуционарне гарде, бригадни генерал Хусеин Салами

Иран Војска (Фото: Синхуа)

Европске земље немоћне су да спасу нуклеарни споразум са Ираном, након одлуке САД да се из њега повуку, изјавио је заменик шефа елитне иранске Револуционарне гарде, бригадни генерал Хусеин Салами.

"Европа не може независно да се понаша у вези нуклеарног споразума", рекао је он поводом најава Велике Британије, Француске и Немачке да ће остати привржене споразуму, преноси Ројтерс.

"Ирански непријатељи не траже војну конфронтацију, они желе да притискају нашу земљу економском изолацијом. Отпор је једини начин да се супротставимо овим непријатељима, не дипломатијом", рекао је Салами.

Ирански председник Хасан Рохани изјавио је у уторак да ће Иран остати веран споразуму из 2015. године, упркос одлуци америчког председника Доналда Трампа да га напусти, и додао да Европа има "ограничене могућности" да заштити тај споразум.

Рјабков: Русија посвећена развијањеу односа са Ираном

Русија је чврсто посвећена наставку продубљивања веза са Ираном упркос одлуци САД да изађу из међународног нуклеарног споразума и наметну нове санкције Техерану, изјавио је заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков, преноси агенција Интерфакс.

Амерички председник Доналд Трамп саопштио је у уторак да се САД повлаче из нуклеарног споразума шест светских сила и Ирана, постигнутог 2015. године, преноси Ројтерс.

Трамп је такође најавио да Вашингтон припрема нове санкције Ирану како би осигурао да Техеран не развије нуклеарно оружје.

Неколико граната пало у Сирији, чуле се сирене за ваздушну опасност. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ирански посланици пале заставу Америке

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА