Најновије

БЛИСКИ ИСТОК ЋЕ ТЕК ЕКСПЛОДИРАТИ: Израел чека овај тренутак, а онда креће фронтални напад на Иранце и Сиријце (МАПА)

Сукоб Израела и Ирана могао би да ескалира када Сиријска арапска армија крене у чишћење Даре на југу Сирије, где се огроманброј терориста сместио надомак Голанске висоравни која је под контролом израелске војске. Израелци су до сада вршили нападе на САА када год би покушала да сломи терористе у овом делу Сирије.

Израелски тенк (Фото: Синхуа)

САА увелико припрема офанзиву на Дару и Кунеитру, а готово је сигурно да ће се Израел умешати и покупати да је заустави како би се супротставио палестинско-иранском присуству надомак својих трупа.

Иако се претпоставља да ће учешће Иранаца у овој офанзиви, управо због претњи Израела бити минимално, Израел је до сада показао да нема проблем да врши нападе ни на Сиријску арапску армију и да се противи њеном већем присуству надомак Голана. Изрелске трупе извеле су и низ напада на САА у Кунеитри, а ти напади су често предходили офанзивама терориста, тј. деловало је као да су координирани.

Израел је показао да више воли да на својим границама има терористе него САА.

Претпостаља се да ће први задатак САА у предстојећој офанзиви бити да заузме брдо Ал Харах на западу Даре како би својом артиљеријом контролисала већи део провинције Кунеитра. Остаје да се види да ли ће Израел дозволити слом својих савезничких терористичких група чији припадници су, осим наоружања, добијали и лечење у овој земљи.

Шта је све Израел јуче гађао у Сирији погледајте ОВДЕ.

Kњига "Мрежни ратови" руских геополитичара Александра Дугина и Леонида Савина диступна је у Србији и Републици Српској,...

Posted by Дневне Новине Правда on понедељак 23. април 2018.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Професро Машинског факултета Момчило Милиновић о руско-америчком експерименталном рату у Сирији.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА