Најновије

Представљен роман "Смрт у белом мантилу", Марије Гојковић: Опипај пулс и схватићеш колико си срећан

Промоција романа Марије Гојковић "Смрт у белом мантилу", одржана је 10. маја у СКЦ-у, у Делфи кафеу. На промоцији су поред ауторке говорили и Маја Волк која је била један од рецезената, Сашенка Мирковић испред удружења  "Дечје срце", психолог Виолета Зораја, глумац Мило Лекић  који је прочитао рецензију Вање Булића, који је нажалост био спречен да присуствује.

Смрт у белом мантилу (Фото: Промо)

Присутнима се обратила и директорка Емотионс Боокс бренда Александра Стефанов. Ипак, оно што је највише дотакло пуиблику то је читање одломаака две познате глумице Драгане Мићаловић и Зинаиде Дедакин, које су измамиле сузе присутнима.

Главна јунакиња романа је млада девојка, која је оболела од леукемије и сусреће се са свим проблемима здравственог система, али и са чињеницом да се њен живот драстично мења. Док се бори да преживи, дечко у кога је лудо заљубљена је оставља, а поред тога остаје и без посла. 
Ипак њена борба и жеља да помогне дургима и у најтежим тренуцима, враћа веру и њој самој и другима. Ово је иако болно и потресно  штиво, на крају ипак позитивна прича о саосећајности и спремности човека да помогне другом човеку.

Драгана Мићаловић и Зинаида Дедакин су све присутне оставиле без даха, читајучи одломке романа "Смрт у белом мантилу" и саме истакле колико је важно славити живот што и сам слоган књиге говори  "опипај пулс и схватићеж колико си срећан".

Мило Лекић је истакао како ово дело заслужује екранизацију и пренео запашања Вање Булића који је истакао да је ово дело писано у славу живота.

Маја Волк је нагласила да је веома радује ауторкина храброст и изразила веру да ће овај роман подићи прашину и изазвати буру у јавности.

Виолета Зораја истакла је да је ово дело посматрала и као психолог и као обичан човек.  Она је рекла да је као психолог имала утисак да слуша свог клијента, а као човек да ју је књига навела на многа размишљања.

Сашенка Мирковић истакла је важност деловања хуманитарних акција, али и захвалност што је једно  такво дело угледало светлост дана.

Присутнима се обратила и Александра Стефанов, нагласивши да од књиге "Смрт у белом мантилу", много очекује и да је ово само почетак.

Присутнима се на крају обратила и сама ауторка, којој је ово трећи роман и нагласила важност приповедања о друштвено одговорним темама .

Водитељ програма била је Виолета Димитрић која је нагласила да ауторка делује као нежна пахуљица, а да се заправо у њој крије велика снага и храброст, као и спремност да се ухвати у коштац са тешким темама.

Ауторка романа од раније је позната публици по својим књигама "Продата" и "Белег на души", као и по писању сценарија за серију "Синђелићи".

Књигу можете проучити путем интернета или купити у свим Делфи књижарама.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Марија Гојковић је и аутор и водитељ емисије “Форум” на Народној телевозији, погледајте њен интервју са Станком Пејовић.

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА