Најновије

ЗАХАРОВА ОДГОВОРИЛА АМЕРИКАНЦИМА: Кримски мост може само да спречи пролаз Шестој флоти!

Кримски мост не омета саобраћај у Керчском мореузу, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова током прес конференцијe која је одржана на Кримском мосту, коментаришући саопштење Стејт департмента САД у вези са пуштањем саобраћаја на овом мосту.

Захарова (Фото: Јутјуб)

"Стејт департмент је саопштио да мост смета транспорту. Каквој врсти транспорта смета овај мост?" упитала је она.
"Дуго сам размишљала, питала стручњаке, гледала карту, постављала питања, и онда сам схватила шта нам је саопштено од стране колега из Стејт департмента. Наравно, да смета. Овај мост само може да спречи пролаз Шестој флоти САД, а за који су говорили да ће бити срушен пре неколико година. Ту врсту транспорта заиста може зауставити", рекла је иронично Захарова.

 "Све остало је искључено и само у корист интеракције и сарадње у привреди", додала је она.

Јуче је портпарол Стејт департмента Хедер Нојерт на конференцији за новинаре саопштила да изградња Кримског моста омета транспорт и испоруку роба и да "ова ситуација утиче на становништво Крима и Украјине".

Руски председник Владимир Путин 15. маја отворио је Кримски мост за саобраћај. Наставак изградње жељезничког дела се наставља, а отварање је планирано за следећу годину.

Путин је затражио да се домах крене у серијску прозиводњу С 500 система, какво је реакцију то изазвавло у САД, прочитајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Марија Захарова Кримском мосту

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА