Најновије

"АРМИЈА" ПОТУЧЕНА: Жалгирис трећи у Европи

Кошаркаши Жалгириса освојили су треће место у Евролиги, пошто су у Београду победили ЦСКА са 79:77.

Кошаркаши Жалгириса фото: Бета

Литванци су имали и 24 поена предности, а московска екипа је два пута у последњем минуту имала шутеве за победу, али је оба промашила.

Најефикаснији у Жалгирису са по 15 поена били су Паулиус Јанкунас и српски кошаркаш Василије Мицић. у ЦСКА су се са по 14 истакли Отело Хантер и Михаил Кулагин.

ЦСКА је боље почео и водио са 11:4, а Жалгирис је предводјен Мицићем преокренуо и литвански клуб је имао водјство до краја првог полувремена. Игра руског клуба се "распала" у трећој четвртини, а Жалгирис је то искористио и у тој деоници стекао чак 24 поена предности.

ЦСКА је играо знатно боље у последњој деоници, предводјен резервистима Виталијем Фридзоном и Михаило Кулагином. Руски клуб је постепено смањивао заостатак и са две везане тројке и једним погодјеним бацањем 40 секунди пре краја пришао на минус два.

Кевин Пенгос није успео да пренесе лопту преко пола терена, па је ЦСКА имао напад, али екипа из Москве није успела да изведе аут.

Мицић је потом промашио зицер за Жалгирис, а Кулагин шут за три поена у екипи ЦСКА. Потом је Брендон Дејвис у литванској екипи промашио два бацања, друго намерно, а Семјон Антонов није успео да да тројку преко целог терена.

Жалгирис је тако победио у утакмици за треће место пред око две хиљаде навијача у Београдскј арени.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА