Најновије

ДОНЧИЋ ЈЕ ВЕЋ КРУНИСАН: Лука је најмлађи МВП у историји Евролиге

Кошаркаш Реал Мадрида Лука Дончић именован је у Београду за најкориснијег играча (МВП) Евролиге за сезону 2017-2018.

Лука Дончић и Душан Ивковић фото: Евролига

- Хвала навијачима и тренерима коју су ме подржавали. Наставићу да радим и да се забављам на терену - рекао је Дончић, који је добио и награду "Звезда у успону", коју му је уручио легендарни тренер Душан Ивковић.

У најбољу петорку Евролиге изабрани су су Ник Калатес из Панатинаикоса, Нандо Де Коло из ЦСКА из Москве, Лука Дончић из Реала, кошаркаш Басконије Торнике Шенгелија и Јан Весели из Фенербахчеа.

Весели је добио награду за најбољи потез у избору навијача, док је награду за најбољег стрелца добио Алексеј Швед из Химкија. Награду тренера за најбољег дефанзивца године добио је Кајл Хајнс из ЦСКА из Москве.

Награде су додељене на гала вечери у Палати Србија, којој су између осталих присуствовали председник Евролиге ђорди Бертомеу, председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић, прослављени тренер Душан Ивковић, бројни клупски званичници и бивши и садашњи прослављени кошаркаши.

Најбољу другу петорку Евролиге чине Алексеј Швед из Химкија, Василис Спанулис из Олимпијакоса, Серхио Родригес из ЦСКА из Москве и играчи Жалгриса Кевин Пенгос и Паулијус Јанкунас.

У финалу "фајнал фора" Евролиге у недељу од 20 часова играју Фенербахче и Реал Мадрид. У 17 часова почиње утакмица за треће место између ЦСКА и Жалгириса.

Председник Евролиге ђорди Бертомеу рекао је да је "фајнал фор" у Београду права прилика да се окупи кошаркашка породица и одужи људима из југословенске школе кошарке који су дали велики допринос том спорту.

- Ова земља и овај град воле кошарку, Србија је синоним за кошарку, њена школа, клубови са традицијом, под зидинама Калемегдана настала је јединствена школа. Ту су били играчи од Радивоја Кораћа до Богдана Богдановића, а тренери од Дуде Ивковића, преко Жељка Обрадовића, а ту је био и Бора Станковић, председник ФИБА, који је много урадио за развој кошарке у свету - навео је он.

Први човек елитног такмичења навео је да је задовољан одзивом јавности у Београду на "фајнал фор" и да то такмичење у недељу треба да се заврши на прави начин.

Упитан о Дончићу, који је најмлађи играч добитник награде МВП у историји Евролиге, Бертомеу је рекао да је словеначки репрезентативац јединствен играч, да се сећа када се као 16-годишњак појавио у Евролиги и да је тада било јасно о каквом се играчу ради.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА