Најновије

БРИТАНЦИ УДАРАЈУ НА ПУТИНА ПРЕКО АБРАМОВИЧА! "Корумпирани руски новац прети безбедности"

Парламентарни комитет спољних послова Велике Британије критиковао је владу јер "жмури" када је у питању улога Лондона као финансијског центра у "прању прихода руског корумпирног новца", наводећи да то помаже Кремљу да финансира своју агресивну спољну политику.

Роман Абрамович (Фото: РИА)

Комитет је навео у извештају, који је данас објављен, да су, упркос жестокој реторици око напада нервним гасом на бившег шпијуна у Британији почетком године, савезници руског председника Владимира Путина могли да наставе "уобичајен посао" у Британији, пренео је АП.

Према наводима комитета, коришћење Лондона као базе за корумпирана средства индивидуа које имају везе са Кремљом сада је повезан са широм руском стратегијом која утиче не британску националну безбедност.

У извештају се додаје да изостанак деловања сигнализира да Британија није озбиљна око супротстављања целокупном спектру офанзивних мера председника Путина.

Абрамовичу истекла британска виза – нова касни због Путина?

Милијардеру Роману Абрановичу, тринаестом најбогатијем човеку у Британији, истекла је виза која се додељује инвеститорима, а "Би-Би-Си" наводи да му обнављање визе траје дуже него уобичајено.

Ово се дешава током повећаних дипломатских напетости између Лондона и Москве након тровања бившег шпијуна Сергеја Скрипаља и његове кћерке Јулије у Солзберију 4. марта, подсећа Би-Би-Си.

Упитан о Абрамовичевој визи, министар одбране Британије Бен Волас рекао је Би-Би-Сију да не коментаришу појединачне случајеве.

Абрамовичева виза истекла је пре три недеље.

Шта је Берлускони изјавио о Руском Криму прочитајте ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ромау Абрамовичу ускраћена британска виза

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА