Најновије

Да ли ово значи и руско не Србији?

Русија је спремна да размотри заједничке гасне пројекте са Бугарском, али под условом да за њих гарантује бугарска влада и Европска комисија, изјавио је руски министар енергетике Александар Новак.

Александар Новак (Фото: Јутјуб)

“Русија ради на изградњи гасовода Турски ток. Бугарска је поново исказала интересовање за транзит гаса преко њене територије. Нарочито желе да размотре питање могуће изградње гасног чворишта у Бугарској.” ,изјавио је Новак за телевизију "Русија 24", а преноси руска агенција Тасс. 

Он је казао да је за Русију важна ствар да сви велики инфраструктурни пројекти, буду загарантовани са аспекта купаца гаса, усаглашености са европским законодавством и да имају гаранције владе Бугарске и Европске комисије. 

Генерални директор Гаспрома Александар Медведев је раније најавио да ће компанија убрзо донети одлуку о рути другог крака гасовода Турски ток, а у том контексту је као будућа тржишта поменуо Србију, Грчку, Италију, Бугарску и Мађарску. 

Бугарски председник Румен Радев је јуче у Москви изразио наду да ће разговори о директним испорукама руског гаса до Бугарске бити обновљени. 

Радев је рекао да је питање безбедности енергетских испорука изузетно важно за Софију и за целокупну ЕУ. 

Званична Софија је у јуну 2014. године обуставила радове на припреми изградње гасовода Јужни ток са Русијом на захтев Европске комисије која је навела да споразуми о изградњи тог цевовода нису у складу са енергетским прописима ЕУ.

ОВДЕ погледајте како Шиптари прекрајају историју на Косову и Метохији.

Извор: вести онлине/ТАСС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Како је изгледао почетак изградње Турског тока

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА