Најновије

Србија размишља да одустане од ЕУ

Европска комисија је Србији отворила перспективу уласка у Европску унију до 2025. године уз услов да нормализује односе са Косовом, али Београд размишља да одустане од планова за учлањење у ЕУ, наводи немачки Цајт поводом недавних изјава министра одбране Александра Вулина.

Илустрација (Фото: flickr)

„Ако је Европској унији кључан само однос према косметском проблему и ако поставља услове за које зна да неће бити испуњени и тражи оправдање да Србија не буде њен члан, онда треба размислити о промени приоритета наше спољне политике“, изјавио је Вулин у недељу.

Цајт тврди да Вулин сматра да је помирење Србије и Косова „немогуће“, и подсећа да су се француски председник Емануел Макрон и немачка канцеларка Ангела Меркел на прошлонедељном самиту у Софији изјаснили „против“ 2025. као датума уласка у ЕУ шест балканских земаља.

„Српски националисти од XIX века Косово сматрају српском провинцијом и не признају његову државност. Решење проблема није на видику. Утицајна Српска православна црква недавно је упозорила политичко вођство предвођено председником државе Александром Вучићем да не одустаје од Косова као ‘срца Србије’. То би се сматрало ‘велеиздајом'“, пише Цајт.

Црна Гора није српска, већ НАТО провинција, а можда постане и албанска. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вулин: Бићемо активни у истраживању последица бомбардовања

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА