Најновије

ЗАМАЛО КРВОПРОЛИЋЕ! Израелци послали убице у Сарајево да смакну Ердогана

Израел је послао убице да смакну турског председника Реџепа Тајипа Ердогана током његове посете босанскохерцеговачкој престоници Сарајеву, тврди турски лист Јени Шафа. Ти наводи појавили су се само дан након што је пред Ердоганов долазак у БиХ светом одјекнула вест да му се спрема стравична судбина, те да је његов пут на Балкан у тренутку великих тензија на Блиском истоку високоризичан.

Ердоган (Фото: tccb.gov.tr)

Како оптужује лист Јени Шафак, не истичући притом доказе за све своје тврдње, израелски премијер Бењамин Нетањаху би евентуалним Ердогановим "нестанком" учинио услугу Американцима, и то на више фронтова, међу којима је најважнији онај да би им се тако отворио пут "за коначни напад на Иран".

- САД желе да убрзају припреме за напад на Иран, а као главну препреку на том путу они виде управо турског председника Ердогана, који подржава ирански режим - наводи турски лист, али и наглашава да се иза тога крије много крупнији план удаљавања Руске Федерације и њеног председника Владимира Путина са Блиског истока.

- Путин би био приморан да одустане од подршке сиријском председнику Башару ел Асаду, на чему инсистирају САД, и да заустави продају оружја Ирану када Ердоган више не буде поред њега - подсећа лист на веома важно савезништво склопљено између руског и турског лидера, које је, с друге стране, постало огроман трн у оку Вашингтону.

Прва упозорења да се Ердогану спрема нешто опако у Сарајеву дошла су током викенда, непосредно пре његовог масовног предизборног митинга пред држављанима своје земље који имају пребивалиште у БиХ.

Дојава је дошла од групе турских држављана који живе у Македонији, а који су од доброобавештених извора пренели такву информацију турским службама. Одмах су реаговале и западне обавештајне агенције и проследиле неопходне информације колегама у Анкари.

- Особе турског порекла припремају атентат на Ердогана током његове посете Балкану - стајало је у депеши коју су западне службе упутиле Анкари, а која је процурила у јавност.

Турским властима је мало требало да евентуалне атентаторе окарактеришу као чланове покрета Ердогановог непријатеља Фетулаха Гулена, који се крије у Америци.

Међутим, откриће листа Јени Шафак баца потпуно нову слику на тај случај с обзиром на то да су Ердоган и Нетањаху довели међусобне односе до тачке пуцања, пре свега због недавног крвопролића у Појасу Газе, када је израелска војска убила 60 палестинских демонстраната незадовољних због измештања америчке амбасаде из Тел Авива у Јерусалим.

Упркос најавама о могућем крвопролићу на улицама Сарајева, посета турског председника у недељу је прошла је без инцидената.

Почиње војни напад на Русију из правца који Москва није предвидела – Путин групише војску. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА