Најновије

ВУЧИЋ: Учинићу све да променим став 80 посто Срба и убедим их да је договор са Приштином неопходан

Председник Србије Александар Вучић каже да је Београд у сваком тренутку спреман за разговор с Албанцима о постизању компримиса, али да пре тога очекује да буду испуњени Бриселски споразуми.

Вучић (фото: синхуа)

Вучић је вечерас на прес конференцији с известиоцем ЕП за Србију Дејвидом Мекалистером изразио сумњу да и албанска страна жели исто, јер, како је навео, управо је вечерас њихов главни преговарач Авни Арифи рекао да њима не пада на памет да губе време на испуњавање споразума и формирање ЗСО.

"То говори да они, осим сто имају дрскости и храбрости, већ имају и подршку неких па могу да не испуњавају оно што је потписано", оценио је Вучић и додао да се у таквој ситуацији намеће питање шта смо радили пет година, а Београд је, каже, испунио све што је било до њега.

Осим договора с Приштином, додао је, нама остаје и разговор између нас самих, јер, како је навео, без обзира на то што је истраживање показало да се 80 одсто људи у Србији залаже за одржавање замрзнутог конфликта, он се томе противи.

"Даћу све од себе да се изборим против става 80 одсто људи који мисле да треба одржати замрзнути конфликт, јер ако буде одмрзнут, не желим да будем одговоран за нови сукоб. Нећу доносити одлуку против нашег народа. Стабилност је важнија од свега другог", поручио је.

ОВДЕ погледајте зашто је Меркеловој Вучић кључан за договор са злочинцима из Приштине.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А шта је говорио некада и шта прича сада, погледајте у видеу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА