Најновије

Бивши амерички амбасадор у Москви предвиђа брзи колапс Путиновог система након његовог одласка

Упркос чињеници да је руски председник Владимир Путин шири "мрежу утицаја" широм земље, њен политички систем не може да избегне колапс, Си Ен Ен преноси речи бившег америчког амбасадора у Русији Мајкла МекФола. Према речима амбасадора, после одласка Путина, то ће се десити прилично брзо, а промене у Русији ће се наставити на "прозападни и демократски начин".

Мекфол (Фото: Јутјуб)

Бивши амерички амбасадор у Русији Мајкл Мекфол је рекао да је руски председник Владимир Путин "без сумње" желео да Доналд Трамп победи на председничким изборима 2016.

"Трамп је говорио о стварима којима Путин тежи - промене у спољној политици. Рекао је да ће укинути санкције, размотрити питање признавања Крима, поткопати НАТО и да неће говорити ништа о демократији и људским правима. Државни секретар Клинтон говорила је апсолутно супротно ", рекао је Мекфол.
 
Према речима бившег амбасадора, "апсолутно је јасно" да је Путин настојао да "помогне Трампу и наштети Клинтон". У правом тренутку, Си Ен Ен подсећа, америчке специјалне службе дошле су до истих закључака.
 
Мекфол, који је био амбасадор у Москви у време председника Барака Обаме од јануара 2012. до фебруара 2014. године, описао је све софистицираности "обавештајних операција Кремља", али није сигуран да ли их је Москва спроводила и на територији Сједињених Америчких Држава.
 
"Они свима сакупљају компромитацију", рекао је Мекфол. "Све што сам урадио у Второвој вили је забележено: електронска пошта, телефонски позиви и покрети - гледали су све. Имају монструозни потенцијал. Не знам шта су извели из тога. Јесу ли прикупили компромитацију свих Американаца? Да, без сумње. "
 
Међутим, Мекфол сматра да, упркос чињеници да је Путин је проширио у земљи своје "мреже утицаја", његов "олигархија" на крају ће пасти.

Прочитајте ОВДЕ ФБИ тврди да су руски хакери хаковали 100.000 рутера у САД!

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево како је Путин дочекао Макрона у дворцу Петра Великог

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА