Најновије

ДАЧИЋ УПОЗОРАВА БРИТАНИЈУ: Ако не попустите...

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић, према писању "Новости", упозорио Британију због њиховог става да се седнице СБ УН о Косову прореде.

Дачић (Фото: Јутјуб)

Према писању тог листа, Дачић је британском амбасадору у Србији скренуо пажњу да Србија неће гледати благонаклоно ако Велика Британија, у августу, када буде председавала Савету безбедности УН на дневни ред буде ставила питање проређивања или укидања јавних седница о стању на Косову и Метохији.

Према информацијама листа, Дачић је овај јасан став Београда пренео и дипломатским представницима Уједињеног Краљевства на Ист Риверу. 

Наша страна резонује да је позиција Британије према седницама око КиМ недопустива, тим пре што ће они у јулу бити домаћин Самита Европска унија - Западни Балкан где ће се опет заложити за стабилност региона који управо они најављеним дипломатским акцијама - угрожавају, пишу "Новости". 

Седнице СБ УН о Косову, на којима се разматра извештај генералног секретара о стању на КиМ, одржавају се свака три месеца. 

Извештаји су, према резолуцији СБ 1244 обавезни, мада се у њој не прецизира колико често треба да се подносе, већ стоји да то треба да буде "у одговарајућим временским интервалима". 

Сједињеним Америчким Државама и Великој Британији на последњој седници СБ УН придружиле су се још четири западне чланице Савета безбедности у залагању за промену формата седница тог тела посвећених Косову, чему су се успротивиле Русија, Кина и Србија.

Паклени план Шиптара за север Косова неће успети, одговор српске војске биће муњевит. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Министар Дачић на састанцима у оквиру Јадранско-јонске иницијативе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА