Најновије

(ЕКСКЛУЗИВНИ ВИДЕО) УНИШТЕН СЕВЕРНОКОРЕЈСКИ НУКЛЕАРНИ ПОЛИГОН: Серија експлозија затресла планину

Северна Кореја уништила полигон за нуклеарне пробе.

Експлозија на нуклеарном полигону (фото: јутјуб)

Као знак добре воље и спремности да преговарају о денуклеаризацији Корејског полуострва, власти Северне Кореје су уништиле полигон за нуклеарне пробе Пунгје Ри који се налази унутар планине.

Да присуствују догађају без преседана у историји Северне Кореје били су позвани новинари из целог света.

Догађај је требао да буде увод у састанак између Ким Џонг Уна и Доналда Трампа. На жалост, непуних сат времена након уништења полигона америчке власти су отказале  састанак уз образложење да је реторика севернокорејских дипломата у последњим изјавама била "изузетно бесна и отворено непријатељска".

Поводом тога огласио се и руски предсеник Владимир Путин који је рекао како је Северна Кореја испунила све што је обећала и да је велика штета и озбиљно нарушавање преговора о денуклеаризацији Корејског полуострва чињеница да су Американци одустали од самита у последњем трену. Неки аналитичари тврде да је до отказивања дошло јер Американцима није у интересу да се ситуација на Корејском полуострву стабилизује.

На отказивање састанка су реаговале и власти Северне Кореје које су у изјави за медије нагласиле како су, без обзира на све, спремне да наставе преговоре са Сједињеним Државама "у било које време и на било који начин".

Снимак уништења полигона за нуклеарне тестове читаоци Правде могу ексклузивно да погледају, први у Србији, а међу првима у свету, у овом видеу.

ОВДЕ погледајте како су Руси приземљили америчке летелице у Сирији.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА