Најновије

УЗБУНА МЕЂУ ГЕНЕРАЛИМА САД: Русија има подводни нуклеарни дрон који може уништити сваки приобални град и луку (ВИДЕО)

Путин открива застрашујући подводни дрон са нуклерном бојевом главом од две мегатоне, који би се могао ушуњати у западне луке и уништити их.

Подводни нуклеарни дрон (Фото: Министарство одбране Русије)

Руска торпедо подморница Посејдон је дизајнирана да уништи “непријатљске морнаришке базе“ и моћи ће да путује брзином и до 70 чворова, извештавају британски медији.

Председник Владимир Путин је у свом говору у обраћању нацији у марту најавио планове за подводни дрон, хвалећи се низом нуклерног оружја које је “нерањиво на непријатељско пресретање.“

Руска државна новинска агенција ТАСС каже да нису успели да дођу до детаља о овом оружју.

Они су цитирали извор који је рекао: “Биће могуће монтирати разна нуклерна пуњења на “торпедо“ вишенаменског морског система Посејдон, са термонуклеарном бојевом главом која је слична пуњењу Авангарда како би имао максималан капацитет и до 2 мегатоне у ТНТ еквиваленту.“

Уз нуклеарку, ово оружје “је првенствено дизајнирано да уништи ојачане поморске базе потенцијалног непријатеља,“ додаје се у извештају.

У марту је Путин најавио да је Русија тестирала низ нових нуклеарних оружја која су “нерањива на непријатељско пресретање,“ током свог говора где је похвалио научнике који стоје иза арсенала као “хероје нашег времена.“

Путин је у свом говору током обраћања нацији у Москви рекао да оружје укључује нуклеарну крстерећу ракету, нуклеарни подводни дрон и нову хиперсоничну ракету, и на великим екранима је приказао видео снимак лансирања нове тешке интерконтиненталне балистичке ракете.

Видео снимак је такође садржао и компјутерски генерисану секвенцу која је приказивала потенцијалну снагу и домет нове ракете, што је укључивало бомбе које падају на америчку државу Флориду.

Током свог говора, Путин је рекао да је стварање новог оружја НАТО-ову ракетну одбрану начинило “бескорисном,“ и да оно значи ефикасан крај онога што је описао као западне напоре да угуше развој Русије.

То је уследило усред наставка повећаних тензија између Путина и Запада због његове улоге у подршци сиријском вођи Башару ал Асаду.

Дипломатске везе између Британије и Москве су ослабиле због тровања бившег британског шпијуна Сергеја Скрипаља и његове ћерке у Солсберију.

Ракетиран аеродром код Хомса, нападачи наишли на жесток одговор! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Danas.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА