Најновије

ТРАМП ПОПУШТА: Може ли да се спаси самит САД и Северне Кореје? Јер ако буде неопходно...

Изгледи да ће се одржати самит између САД и Северне Кореје повећали су се након што је амерички председник Доналд Трамп рекао да Вашингтон има "веома продуктивне разговоре" са Пјонгјангом о томе да се, ипак, одржи самит 12. јуна у Сингапуру, пише Ројтерс.  

Доналд Трамп (Фото: Сунхуа)

"Имамо веома продуктивне разговоре с Северном Корејом о поновном заказивању самита који, ако се деси, вероватно ће бити у Сингапуру истог датума, 12. јуна, а ако буде неопходно, биће продужен", навео је Трамп на свом налогу на Твитеру. 

Магазин "Политико" објавио је да се тим, који чине 30 званичника Беле куће и Стејт департмента, припрема за одлазак у Сингапур касније овог викенда. 

Ројтерс је раније ове недеље објавио да би тим требало да разговара о агенди и логистици самита са севернокорејским званичницима. 

Делегацију укључују заменик шефа особља Беле куће Џозеф Хагин и замник савеника за националну безбедност Мира Рикардел, рекли су амерички званичници, који су тражили да остану анонимни. 

Трамп је раније наговестио да би се самит могао спасити, након што је поздравио саопштење Северне Кореје, које је било у духу помирења, и поручио да је отворен за разговоре. 

Председник САД је претходно упутио писмо севернокорејском лидеру Ким Џонг Уну у којем га обавештава о својој одлуци да откаже самит са њим, који је био планиран за 12. јун у Сингапуру.

У писму, Трамп је навео да је Северна Кореја "изгубила велику шансу за трајни мир", али је истовремено истакао да је спреман за преговоре у будућности.

Јужна Кореја изразила је данас "опрезно олакшање" због оживљавања разговора о самиту између председника САД Доналда Трампа и севернокорејског лидера Ким Џонг Уна.

Прочитајте ОВДЕ какав се то изненадни састанак ипак догодио?

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта је следеће у односима С Кореје и САД?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА