Најновије

ХАОС У НАЈАВИ: 10.000 десничара протестује против Меркелове, 13 организација излази на контрамитинг! (ФОТО/ВИДЕО)

Присталице немачке странке Алтернатива за Немачку (АфД) окупљају се данас у центру Берлина на митингу против владе канцеларке Ангеле Меркел, док се њихови противници окупљају на контрамитингу.

Протест у Немачкој (Фото: Принтскрин)

Алтернатива за Немачку је постала највећа опозициона партија у тој земљи након што је освојила 12,6 одсто гласова за улазак у парламент прошле године, под утицајем све већих осећања грађана против миграната и против естаблишмента, напомиње АП.

Данашњи протест ове странке који представља неуобичајени потез за немачке политичке партије, носи назив "Будућност Немачке".

Присталице АфД планирају да започну тај митинг код главне железничке станице у престоници, а да га заврше код Бранденбуршке капије.

Око 2.000 полицајаца је распоређено по улицама како би спречило да дође до било каквих инцидената.

У групама које планирају контрамитинг налазе се уметници и удружење музичких клубова из Берлина који се надају да ће "одувати" тај скуп гласним звуцима техно музике.

Како је агенција у среду известила, након што је крајње десничарска Алтернатива за Немачку најавила скуп за данас у Берлину, полиција је саопштила да је још 13 група пријавило протесте против АфД.

Агенција је тада пренела да се на данашњем скупу АфД очекује око 10.000 људи којима ће се обратити лидери странке.

Најављено је тада и да ће се данас одржати 13 контрамитинга у околини под слоганом "Никад више" и "Стоп мржњи, стоп АфД".

Руска војна полиција ухапсила групу сиријских војника у Дамаску због пљачке. Снимак и фотографије можете погледати ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ранији протести у Франкфурту

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА