Најновије

КИЈЕВ: Уништите Русију санкцијама! Руси им одговорили: Не надајте се томе, те санкције ће пре уништити вас!

Помоћник министра за привремено окупиране територије и интерно расељених лица Украјине Георгиј Тука изјавио је да санкције могу да "униште Русију."

Георгиј Тука (Фото: Јутјуб)

"Русија је неопходно притискати санкцијама - тако је уништен Совјетски савез", рекао је Тука.

Говорећи о својој позицији поводом регулисања унутрашњег украјинског конфликта у Донбасу, Тука је рекао да очекује да ће Русији бити наметнуте нове санкције

"Ја се ослањам на повећање притиска на Русију, јачању санкција против Русије, за уништење руске економије ... Постојала је највећа империја у свету (Совјетски Савез), која је уништена на тај начин, без испаљеног метка. Она је била уништена и не постоји - без испаљеног метка, искључиво санкцијама, "- рекао је он, додајући да је до распада Совјетског Савеза резултирало још и низ других фактора", укључујући и трки у наоружању ".

Руси реаговали на изјаву из Кијева о "уништењу Русије"

Члан Одбора за међународне послове Сергеј Цеков Савета Федерације у разговору са РТ осврнуо и на изјаву заменика министра привремено окупираних територија и интерно расељених лица Украјине, Георге Туке, да су санкције у стању да "уништи Русију", као што је, према његовим речима, то било са Совјетским Савезом.

У Већу Федерације реаговали су на изјаву Кијева о "уништавању Русије" уз помоћ санкција

"Разлог за колапс СССР нису биле санкције, већ недостатак консолидације совјетског друштва. Данас је Русија веома консолидована у контексту свих напада на нас. Зато не чекајте на то... Да, санкције - то је лоше, али за четири године смо показали целом свету да се са њима веома успешно суочавамо, подижемо своју привреду и крећемо се напред ", - рекао је парламентарац.

Према Цекову, Запад већ почиње да схвата да су рестриктивне мере двостране.

"Санкције стварају проблеме у Русији, али не мање проблеме праве земаљама ЕУ, посебно Украјини. Украјинска страна пати више од тих санкција које, као папагај, уводи после Европе и Америке. Ако погледате економске губитке Украјине последњих година, они су неколико пута већи од губитака у Русији ", рекао је депутат.

Заводе ред у Дамаску! Руска и сиријска војска ухапсиле поједине сиријске војнике због пљачке, више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путинов састанка са новом Владом

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА