Најновије

МАСКЕ СУ ПАЛЕ: Нема демократије ако сте за Путина

Данас се у Италији десило нешто невероватно и незабележено у демократији

Италијански Сенат (фото: јутјуб)

Председник Италије Матарела је одбио да потврди мандат за Владу Ђузепеу Контеу, мандатару  којег су предложили Покрет Пет Звезда и Лига за Север. Као разлог одбијања навео је да му не одговара министар финансија. 

Председник је јавно рекао да не жели да подржи Владу у којој је министар финансија човек који је противник евра и који може да угрози останак Италије у ЕУ и еврозони. Да скандал буде још већи, Председник Италије се не бира на изборима већ га бирају посланици, а Матарела је познати еврофанатик изабран од стране претходног састава Парламента. 

Већ су се јавили гласови који тврде како је главни разлог одбијања давања мандата, не толико предложени министар финансија Савона, симпатични старац од 81 године колико чињеница да је у објављеном плану предложене Владе и мандатара Контеа једна од првих ставки та да се истог момента укину санкције Русији и успоставе блиски контакти са Путином. Како се одлука о продужетку санкција доноси једногласно на нивоу ЕУ очигледно је да санкције Русији не би преживеле следеће гласање чланица ако би била састављена ова и оваква Влада. 

Прве реакције грађана Италије су бес и разочарање, помиње се да Парламент покрене смену Матареле, а и јавно исказивање незадовољства на улицама.

ОВДЕ погледајте какав терор, за то време спроводи Мило.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА