Најновије

ПРОСЛАВА ДАНА МУП: Дефиле коњаника и полицијских оркестара улицама Београда! (ВИДЕО)

Свечаним дефилеом чете коњаника Полицијске бригаде и полицијских оркестара Србије, Мађарске и Пољске кроз Кнез Михаилову улицу, данас је почело обележавање Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције.

Полиција (Фото: nsp-policija.org.rs)

Дефиле и наступ оркестара изазвали су велику пажњу пролазника у главној пешачкој улици, а најмлађима су коњи били посебна атракција.

Централна манифестација поводом Дана МУП-а и Дана полиције, којој ће присуствовати председник Србије Александар Вучић и председница владе Ана Брнабић биће одржана у подне испред Дома Народне скупштине Србије.

Директор полиције Владимир Ребић рекао је да ће испред Скупштине у дефилеу учествовати 1.200 полицијских службеника и око 200 возила различите намене који ће показати оно са чиме располажемо.

Помоћник команданта Жандармерије Драган Васиљевић рекао је да ће испред Скупштине Србије бити представљене све организационе јединице МУП-а, кроз пешадијске ешалоне, ешалоне возила, као и ешалоне борбених возила и технике.

Пре тога, припадници МУП-а ће у Пионирском парку на тактичко техничком збору приказати своје вештине и опрему, а програм ће бити прилагођен најмлађима, који ће моћи да уживају у дружењу са полицијским службеницима и упознају се са радом полиције.

Прослава Дана МУП-а и Дана полиције завршиће се вечерас на Калемегданској променади концертом полицијских оркестара министарстава унутрашњих послова Србије, Пољске и Мађарске, као и познатих домаћих певача.

Због прославе, од синоћ до данас у 15 сати затворен је велики део центра Београда.

Европска цивилизација води порекло са Ђердапа, потврдиле су ДНК анализе у оквиру великог светског пројекта о пореклу становништва. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте причу о заједничкој акцији српске полиције и интерпола

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА