Најновије

ПУЦА ВИСОКО: Хилари има нови план, али то се неће свидети једном од најбогатијих на свету! А ни Вама!

Хилари Клинтон је изгубила на председничким изборима 2016. године, али је, како се шушка, пронашла нови начин да председава Сједињеним Америчким Државама, преноси "Лос Анђелес Тајмс".

Хилари Клинтон (Фото: Синхуа)

Како преноси овај портал, Хилари је у петак изјавила да би њен посао из снова, бар у приватном сектору био вођење "компаније високог профила" - Фејсбука.

Наиме, на Универзитету Харвард пре но што је добила награду, несуђеној председници САД модератор Маура Хејли поставила је хипотетичко питање: Ако би Хилари Клинтон била извршни директор било које компаније, коју би компанију изабрала"

Хилари је као из топа одговорила: "Фејсбук", да би се након кратке паузе Хејли и она смејала са публиком.

Потом је Клинтонова испричала да би желела да буде задужена за гигантску друштвену мрежу јер има моћ у светском протоку информација.

- То је највећа платформа за вести. Можемо да слушамо сјајне, искусне писце попут Дејвида Игњатија, колумнисте "Вашингтон поста" и пратити вести које, истина, могу да буду тачне или не, а све захваљујући Фејсбуку. Надам се да ће бити решени проблеми који су постојали у вези са овом друштвеном мрежом, јер је за нашу демократију важно да људи добијају тачне информације о којима ће доносити одлуке - рекла је Хилари Клинотон, а пренео "Лос Анђелес Тајмс".

Од 2016. године Фејсбук, Гугл и Твитер били су изложени интензивној критици због улоге коју су имали у ширењу дезинформација и руске државне пропаганде током избора те године. Фејсбук је посебно био у жижи интересовања због проблема везаних за приватност након што је откривено да су у Трамповој кампањи добијани лични подаци милиона корисника ове друштвене мреже. Зато је компанија најавила промену политике усмерене ка искорењивању лажних информација, пружању више транспарентности о политичким рекламама и пооштравању контроле приватности.

Прочитајте ОВДЕ какву је то кртицу открио Трамп у Белој кући?

Извор: Los Angeles Times/Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Харадинај је финансиран од стране људи Хилари Клинтон.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА