Најновије

Русија прави систем против „томахавка"

Нови руски комплекси електронског ратовања биће створени узимајући у обзир информације добијене током анализе америчких крстарећих ракета "томахавк" које су достављене у Русију након напада коалиције на Сирију, саопштио је за РИА Новости први заменик генералног директора Владимир Микејев, концерна Радиоелектронске технологије.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

"Наравно, на основу овог искуства (ракетног напада западне коалиције на Сирију) сада се припремају пројектни задаци за нови посао, у којем ће се, узимајући у обзир све добијене информације, изградити образац наше нове технике за електронско ратовање. Нова технологија би требала покрити све опсеге - и оптичке и радио, које смо видели у производима наших колега", рекао је Микејев одговорајући на релевантно питање.

Говорећи о времену стварања нових образаца, он је приметио да у складу са захтевима државних купаца комплетан циклус траје око 2-3 године, ако ови узорци не буду изузетак.

Нама пре свега, као професионалцима, веома је занимљиво видети примену различите војне опреме у Сирији, укључујући и `Томахавк`. Имајући овај пројектил у руци, јасно разумемо какве има комуникационе канале, информације и контролу, навигацију и локацију. Поред тога, у пракси је било могуће проценити степен заштите ових канала. Истовремено, сваки од ових канала је за нас веома интересантан са становишта радио-електронског дејства на њих. Познавајући све ове параметре, ми ћемо моћи ефикасније блокирати ове крстареће ракете у свим фазама њихове борбене употребе ", рекао је он.

Микејев је додао да данас са интересовањем руски стручњаци гледају и на западне беспилотне летелице, као и на америчке авионе Ф-22 и Ф-35 Ваздухопловства Израела, који су се недавно активно примењивали у сиријском региону.

Подсетимо, после напада 14. априла са учешћем 105 разних ракета, сиријска војска је пронашла два неексплодирана "Томахавка" те их предала Русији. Министарство одбране је 25. априла показало олупине ракета испаљених од стране САД, Британије и Француске на Сирију, укључујући "Томахавке", који нису дошли до свог циља.

Украјину сваког месеца напусти 100.000 њених грађана. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Обарање америчких томахавка, Сирија

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА