Најновије

ТАЈНА ИГРА ЈЕ ЗАВРШЕНА, ПУТИН ЈЕ ДОБИО РАТ: Немачка има план да све избеглице врати у Сирију. Ево зашто...

Суштина ове приче је ипак знатно другачија од оне како је представљају у Немачкој, мишљење је у руским медијима. Подсећа се да је већ више земаља близу одлуке да имигранте врате у земље порекла а најсвежији су пример Шведска и недавно Италија. Одлука Немачке о имигрантима Руси повезују са чињеницом да је рат у Сирији практично завршен те је пројекат Запада да присилним миграцијама из Сирије оставе Асада без војске, остао без смисла.

Путин (Фото: РИА)

Пише: Пол Антрополус

Шеф баварског Министарства унутрашњих послова, Маркус Седер рекао је да би Немачка требало да почне да шаље потенцијалне тражиоце азила назад у њихове границе ако нови изгеглички центар за који се залажу савезне власти не буде функционисао како је планирано.

“Неконтролисана имиграција је фундаментално променила не само политичку архитектуру, већ и безбедносну ситуацију у Немачкој од 2015. године. То не би требало да се деси поново,“ рекао је баварски министар унутрашњих послова и члан Хришћанско-социјалне уније (ЦСУ) у интервјуу за новине Билд.

Ако нова иницијатива – која има за циљ стварање великих избегличких центара за смештај свих потенцијалних тражилаца азила док се њихови захтеви процесуирају – на крају пропадне, онда Седер верује да би Немачка требало да прибегне драстичнијим мерама.

“Мора бити одбијања за директан улазак преко границе,“ нагласио је он.

Баварска такође треба да оформи сопствену граничну полицију ради побољшања безбедности, истакао је министар. “То такође може постати модел за друге немачке државе,“ рекао је Седер, позивајући друге немачке регионе да предузму кораке за ојачавање своје граничне безбедности.

Седер је подржао иницијативу коју је предложио шеф ЦСУ-а и немачки савезни министар унутрашњих послова, Хорст Сихофер, чији алтернативни план позива на задржавање избеглица у прихватним објектима до 18 месеци током разматрања њихових случајева.

Немачке власти у центрима би биле одговорне за идентификацију нових долазака, као и за одређивање старосне доби у случајевима малолетних избеглица.

Нови објекти се зову Анкер центри. На немачком језику је “Анкер“ акроним за “пријем, обаду, алокацију и депортацију.“ Само они који добију азил би били овлашћени да напусте Анкер центре, и затим би били интегрисани у немачко друштво. Свим тражиоцима азила којима се одбије улазак би онда били “одмах депортовани.“

Сихофер је похвалио иницијативу као “пробој“ у решавању проблема. Шест центара за тестирање треба бити успостављено у Немачкој до јесени 2018. године, укључујући и један у Баварској. Седер је такође подржао план рекавши да он “не разуме зашто неке немачке државе одбијају да успоставе Анкер центре.“

Неки немачки стручњаци остају скептични према овој иницијативи.

“Не видимо никакву корист,“ рекао је Вернер Шифауер, специјалиста за миграције и председавајући Савета за миграције, мреже од око 150 академика у немачким медијима. Он је упозорио да би постављање великог броја избеглица у објекат довело до веће “фрустрације“ међу азилантима, што би довело до агресије и криминализације.

“Конфликти ће бити подстакнути чињеницом да ће тражиоци азила осећати да одређене групе добијају повлашћени третман,“ рекао је он. Отприлике трећина свих људи послатих у Анкер центре би једноставно могла “нестати“ јер би вероватно покушали да илегално остану у Немачкој, упозорио је Шифауер.

“У покушају да створе ред и јасноћу, Анкер центри би само створили хаос и довели до даље криминализације,“ једна је од аналитичких прогноза.

Почетком маја, Немачка је сведочила инциденту у избегличком центру у ком је било смештено на стотине тражиоца азила, где је бесна мафија спречила полицију да депортује имигранта из Тогоа, што је изазвало забринутост и расправе о неуспеху државе да спроведе закон и одржи безбедност.

Суштина ове приче је ипак знатно другачија од оне како је представљају у Немачкој, мишљење је у руским медијима. Подсећа се да је већ више земаља близу одлуке да имигранте врате у земље порекла а најсвежији су пример Шведска и недавно Италија. Одлука Немачке о имигрантима Руси повезују са чињеницом да је рат у Сирији практично завршен те је пројекат Запада да присилним миграцијама из Сирије оставе Асада без војске, остао без смисла. 

Пројекат Запада да миграционом депопулацијом оставе Сирију без војске скоро је успео да се нису умешали Русија и Иран. Иран је хиљадама војника надоместио недостатак војске у Сирији и допринео уз руске авио ударе да се ток рата преокрене. 

Руски аналитичари су још прошле године тврдили да је поплава миграната у Европи само плод плана да се Сирија ослаби војно, а како су Руске трупе преокренуле рат, аналитичари су предвидели да ће прво Немачка па онда цела Европа вратити мигранте у Сирију.

То се сада, чини се и догађа, игра је готова, Сирија је у руским рукама.

Ко помаже безмало дотученој Исламској држави да на истоку Сирије убија Русе прочитајте ОВДЕ.

Извор: fort-russ.com, Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски хибридни систем против ракетне одбране Тунгуска – М1, ракетно-топовски систем

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА