Најновије

Договорена сарадња Србије и Израела

Министар за иновације и техолошки развој Ненад Поповић изјавио је да ће Израел Србији дати на располагање савремене техногије за сателитске снимке у космосу, који ће се у нашој земљи користити за области пољопривреде и водопривреде, али и најновије технологије, као што је "Интернет ствари".

Ненад Поповић (фото: јутјуб)

Поповић је то рекао после састанка са израелским министром за науку и технологију Офиром Акунисом у Јерусалиму, где учествује на Међународној конференцији под називом "Thinking out of the box".

Они су разговарали о наставку сарадње две земље у областима као што су космичке техногије и иновације. 

“Тим технологијама Србија улази у нову, тенхолошку и дигиталну будућност.”, истакао је Поповић.

Према његовим речима, на састанку је договорена и сарадња Србије и Израела у области старт ап заједница и научно-истраживачких института.

Он је рекао и да очекује да Акунис до краја године посети Србију, како би се упознао са свим иновационим потенцијалима које она поседује.

Министар Поповић учесник је Међународне конференције о науци и технологији у Израелу која за циљ има упознавање других земаља са израелским технолошким и научним достигнућима и размену искустава земаља о иновацијама.

Поред српског, на конференцији учествују министри из сфере науке и иновација из више од 25 земаља, водећи израелски научници и представници дипломатског кора.

ОВДЕ погледајте како је Израел бомбардовао Хамас.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Нове ИТ технологије Израела

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА