Најновије

ПОТПУНИ КРАХ ТУРСКО-АМЕРИЧКИХ ОДНОСА! Турска запретила затварањем за американце авио-базе Инџирлик!

Анкара може затворити за САД авио-базу Инџирлик због непријатељске политике Вашингтона, изјавио је турски министар иностраних послова Мевлут Чавушоглу.

Авио-база Инџирлик (Фото: Јутјуб)

"Покушавамо да побољшамо односе са САД. Да би се они врати у нормалу, САД треба да предузме кораке на тему Манбиџа, изручења Гулена, али постоје и други проблеми. Када је реч о томе, наш народ каже: "Затворите базу Инџирлик, Кјуреџик ". У нашим рукама су и други адути. Сједињене Државе не би требало да изгубе таквог савезника као што смо ми. Чекамо да САД одустану од са својих погрешних корака"- рекао је Чавушоглу.

Он је рекао да Турска очекује да се реши проблем Манбиџа уз помоћ мапе пута договорене са Сједињеним Државама.

"Али, ако нада нестане, онда Турска  може да покаже своју снагу. Ми смо независна земља и ми ћемо предузети одређене кораке по свом увиду." - додао је министар.

Односи између Турске и САД су у кризи због подршке од стране САД Одбрамбених снага сиријских Курда, које Анкара сматра за терористичку групу повезану са забрањеном у Турској Радничком партијом Курдистана.

Вашингтон објашњава помоћ Курдима њиховом борбом против Исламске државе. Такође, Турска је више пута оптужила Сједињене Државе да не држе обећања о повлачењу ССК из Манбиџа након што су Курдске формације ослободили град од ИД у јуну 2016.

Поред тога, Анкаре од Вашингтона тражи да испоручи проповедника опозиције Фетолоха Гулена, оптуженог за организовање покушаја државног удара у јулу 2016. године.

Погледајте ОВДЕ напад Су-57 снимљен из дрона.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Немци напустили авиобазу Инџирлик

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА