Најновије

ШИПТАРСКИ АДВОКАТ ЈОВАНОВИЋ БИО НА "МИРДИТИ": Не брине ме Шешељ, већ тишина

За мене је много важније то што је фестивал Мирдита отворен и не брине ме Шешељ, који је маргинална појава, брине ме тишина која фестивал прати која је последица велике немоћи и исцрпљености и чињенице да ни након 30 година несреће коју живимо нисмо свели рачуне, изајавио је лидер Либерално демократске парије (ЛДП) Чедомир Јовановић.

Чедомир Јовановић (Фото: Јутјуб)

Шешељ је маргинална појава данас у нашем друштву. Не треба му повлађивати, он само покушава да скрене пажњу на себе. Тај јадни скуп стотинак несрећника је логичан епилог те ненормалне политике коју су они водили 30 година, оценио је Јовановић.

Мене много више брине тишина која овај фестивал прати. Она није последица незаинтересованости нашег друштва, него велике немоћи и исцрпљености и чињенице да ни након 30 година несреће коју живимо нисмо свели рачуне. Нисмо то урадили са Босном и Херцеговином, са Хрватском, нити сами са собом. Нисмо поставили питање зашто нам се све то десило, истакао је Јовановић.

И томе и бих посветио много више пажње, а Шешеља, како је рекао, треба игнорисати. Он је на месту које заслужује – на друштвеној маргини – који једино инцидентима скреће пажњу на себе.

Он није проблем Мирдите. Проблем, када говоримо о Мирдити, је та тишина која је присутна. Она је последица и предрасуда, и немоћи, и неразумевања овог времена, оценио је Јовановић.

Подсећамо Јовановић је пре неколико дана у Приштини изјавио да је назависност Косова неупитна.

- Ја не знам на какав начин Србији може бити боље уколико настави да игнорише чињеницу да је "Косово" данас апсолутно независна држава од ње- рекао је тада Чедомир Јовановић.

Прочитајте ОВДЕ како је данас изгледало на протесту против фестивала “Мирдита, добар дан”.

Извор: Фонет/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Чедомир Јовановић: Косово је апсолутно независна држава

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА