Најновије

"ЈА ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ?": Ево шта Чанак каже о могућности да води парламент

Ненад Чанак је испливао последњих дана у јавности као главни кандидат за председника Народне скупштине. Каже, радио би за државу, али не би мењао убеђења ако до тога дође.

Ненад Чанак (Медија центар Београд)

Ненад Чанак није се пуно оглашавао на ту тему, али је ипак на наше инсистирање дао кратко виђење ситуације.

- Немам коментар. Односно, немам тренутно шта да кажем јер се ништа још није ни десило, нити ме је ко звао да ми понуди ту функцију. Нити сам за то чуо нити сам начуо - рекао је Чанак.

На питање да ли би пристао да буде председник парламента, дао је конкретнији одговор.

- Не бих мењао убеђења, али бих пристао да радим у корист државе - рекао је Чанак за "Блиц".

О могућности да Чанак преузме парламент писао је "Блиц" претходних дана, када смо сазнали да постоје озбиљне шансе да досадашња председавајућа Маја Гојковић преузме ресор културе у Влади.

- Данас сам председник парламента, а за сутра видећемо - кратко је прокоментарисала Маја Гојковић

Ипак, на саму најаву таквог исхода одређени број посланика владајуће коалиције већ најављује како неће да гласа за Чанка.

То је први за "Блиц" обнародовао Маријан Ристичевић, посланик, председник Народне сељачке странке и ријалити звезда, који каже да нико неће моћи да га натера да гласа за Чанка, па чак ни под претњом ватреним оружјем.

- Што се господина Ненада Чанка тиче, теоретски он може постати председник Скупштине. Ако се то деси, то ће бити без мог гласа јер ја за то нећу гласати све да пушку упере у мене! Мислим да је та државна функција превише битна и озбиљна да би је он обављао. У неким ситуацијама председник Народне скупштине врши обавезу председника Републике Србије и представља државу. Ако би то био господин Чанак, слободно бисмо могли да укинемо Републику Србију - оштар је био Ристичевић, чија је странка до сада била верни партнер Српској напредној странци.

Његов колега Владимир Ђукановић, посланик СНС, кратко је изјавио да у договору са странком више не даје изјаве, па не може да коментарише ни могуће изгласавање Чанка за председника Скупштине. "Има паметнијих, бољих и свакако амбициознијих од мене", кратак је био Ђукановић.

Председник посланичке групе напредњака Александар Мартиновић упорно се није јављао на наше позиве.

Дуели Шешељ-Чанак

Главни изазов Чанку било би "дисциплиновање" Војислава Шешеља, јер је председник ЛСВ остао једини активан политичар који вербално може да сведе Шешеља у "нормалне" оквире.

Историја сукоба ова два реторичара који наступају са различитих страна дугачка је и бурна. Последњи њихов сукоб замало је прерастао у физички обрачун пре месец и по дана испред студија једне телевизије.

Шешељ је прво вербално вређао Чанка, а када му је стигао одговор од председника ЛСВ, наредио је свом обезбеђењу да га пребију, што је спречио Муамер Зукорлић.

После одлуке о заједничким дипломатским представништвима Приштине и Тиране, косовска скупштина усвојила је резолуцију којом се укида контрола кретања путника који прелазе у Албанију. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ненад Чанак о Војиславу Шешељу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА