Најновије

ВУЧИЋ ОПЕТ О ЕУ ФАТАМОРГАНИ: Поруке лидера ЕУ охрабрујуће, желимо више ентузијазма

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су поруке које су француски председник и немачка канцеларка упутили недавно у Софији у вези са европским интеграцијама охрабрујуће, али је напоменуо да нико није тако велики ентузијаста колико бисмо то желели ми на Балкану.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Он је то рекао у интервју за француски "Монд", одговарајући на питање да ли циљ да Србија буде спремна да се придружи ЕУ 2020. године још увек има смисла после става који је недавно француски председник Емануел Макрон изнео у Софији о потреби да се ЕУ реформише пре него што би дошло до новог проширења.

"Оно што смо чули од Емануела Макрона и Ангеле Меркел било је охрабрујуће. Наравно, нико није толико ентузијастичан колико бисмо то желели ми, на Балкану", рекао је Вучић.

"То је реалност у коју морамо да се уклопимо, не радимо на сновима. Француски председник ми је изгледао позитиван, иако је указао на потребу да се ЕУ ојача пре разматрања нових чланстава. Он је прави лидер управо због тога што може да каже тешке ствари", рекао је Вучић у интервјуу за "Монд".

Вучић је, такође, истакао да Србија мора да уради свој део посла, да унапреди себе, ради, и да већ има значајних резултата.

"Мој приступ се разликује од приступа Едија Раме (албанског премијера). Не желим ни за шта да молим. Морамо да радимо свој део посла, морамо да правимо помаке ради себе самих", истакао је Вучић.

Он је рекао и да већ трећу годину за редом Србија има буџетски суфицит.

"Комисија поздравља наш економски напредак. Знамо шта треба побољшати: владавину права, слободу изражавања ... Потребно нам је више страних улагања", закључио је председник Србије.

Шиптари су након што су добили све што им треба, најавили прекид преговора! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић о томе да Србија треба да се бави собом

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА