Најновије

РУСИЈА ДОБИЈА 6 НОВИХ ВОЈНИХ БРОДОВА! Светска мора нестрпљиво чекају своје господаре!

Руска морнарица ће до краја године добити шест нових и четири поправљена војна брода, изјавио је у четвртак генерал и министар одбране Сергеј Шојгу.

Руска ратна морнарица (Фото: mil.ru)

- До краја године морнари ће добити још четири изграђена и четири поправљена војна брода - рекао је Шојгу на конференцији министарства.

- "United Ship-building Corporation" гради, поправља и пружа услуге одржавања за читав низ војних бродова и бродова под државним програмом наоружања - рекао је руски министар одбране.

- У марту компанија је прерадила нови брод логистичке подршке Елбрус у морнарицу. У априлу је прва серија бродова "Пројекат 12700" - обалних миноловаца "Иван Антонов" поринут - изјавио је министар одбране.

Раније је заменик министра одбране Јуриј Борисов рекао да је руска морнарица у прва три месеца 2018. године добила нуклеарну подморницу, три војна брода, два хеликоптера и скоро 50 крстарећих ракета "Калибр".

- Морнарица је извршила испоруку поправљене стратешке подморнице "Тула 667БДРМ", три војна брода и помоћних бродова помоћне флоте, два хеликоптера и 46 тактичких крстарећих ракета Калибр - рекао је заменик министра одбране.

У Мурманску на северозападу Русије, морнарица је прихватила да изврши ремонт брода "Елстер 23120" који је изграђен у бродоградилишту Северњаја Верф док је друга серија морских крстарица "Калибр" спремна за испоруку експерименталном дизајнерском бироу Новатор у Јекатеринбургу, рекао је заменик министра одбране.

Русија хоће војну базу у Србији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тајфун - највећа нукеларна звер испод мора

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА