Најновије

БРУКА: ФС тзв. Косова забранио Звезди да одигра хуманитарни меч у Грачаници!

Фудбалски савез тзв. Косова забранио је Црвеној звезди да одигра хуманитарну утакмицу у Грачаници, пренео је вечерас РТС.

Звезда је недавно најавила да ће 9. маја посетити Грачаницу, где ће одиграти пријатељску утакмицу у спортском центру "Драган Џајић" са истоименим клубом.

Карте за ову утакмицу се већ продају, а сав приход намењен је педијатрији, односно породилишту болнице у Грачаници. То је требало да буде четврто узастопно гостовање Звезде јужној српској покрајини.

Директор Владине Канцеларије за КиМ Марко Дјурић рекао је да је забрана Звездине утакмице велика срамота Приштине и оних који не дају да се одигра хуманитарна утакмица за породилиште.

- Не дају да се игра пријатељски ревијални меч не репрезрентације, него Црвене звезде која годинама помаже породилишта на Космету. Сви смо у Србији сложни у осуди тога, ово не може да продје без реакције медјународне заједнице - рекао је Ђурић за РТС.

Генерални секретар Фудбалског савеза Косова Фадиљ Вокри сматра да би утакмица утицала на погоршање односа српске заједнице и осталих народа и да угрожава сигурност и безбедност самих играча и осталих актера.

Одлуку Фудбалског савеза Косова, којом се фудбалском клубу Црвена Звезда забрањује учешће на хуманитарној утакмици у Грачаници, осудио је и Покрет социјалиста.

- Захтевамо од међународне заједнице да хитно реагује, осуди и санкционише, по ко зна који пут, скандалозно и недопустиво понашање Приштине - наводи се у саопштењу Покрета социјалиста.

(Извор: Бета)

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА