Најновије

НА УЛИЦАМА БЕОГРАДА 9. МАЈА Бесмртни пук и ове године маршира

На велики празник, Дан победе, 9. маја 2018. године, у Београду ће по трећи пут бити одржана интернационална народна манифестација ”Бесмртни пук”.

С Путином на челу! (Фото: may9.ru)

Ове године свечани марш Бесмртног пука отпочеће у 17.00 сати испред Спомен парка ослободиоцима Београда и кретаће се улицама Рузвелтовом и Булеваром Краља Александра, све до Скупштине града Београда, испред које ће у 17.30 сати бити одржан свечани концерт на којем ће наступити познати вокални и драмски уметници из Србије и Русије.

Покрет „Бесмртни пук“ је потекао у Русији. Формално се за годину почетка ове манифестације узима 2011. година када је улицама руског града Томска марширало пет хиљада људи носећи портрете својих предака страдалих у Отаџбинском рату. За само неколико година овај покрет је порастао на 1.200 градова и преко 12 милиона људи од којих је само центром Москве прошле године прошетало више од пола милиона грађана на челу са председником Русије Владимиром Путином.

Прошле године ова манифестација је одржана у око 40 земаља света укључујући САД, Немачку, Велику Британију, Француску, Аустрију, Италију, Кину и многе друге државе где је ”Бесмртни пук” прошетао у више градова. Прошлогодишњи „Бесмртни пук“ у Београду био један од најбројнијих у читавом свету изван предела бившег Совјетског Савеза.

У Србији на организацији ове манифестације заједнички ради више српских и руских фондација и медијских кућа привржених очувању сећања на све жртве које су положене у ратовима против агресора како би данашња Европа живела у миру и слободи.

Овом манифестациојм организатори желе да укажу дужно поштовање српским херојима из Првог и Другог светског рата, као и храбрим браниоцима Србије од НАТО агресије 1999. године. Организатори позивају све заинтересоване грађане да понесу слике својих предада и придруже се свечаном маршу Бесмртног пука у Београду!

А како изгледа ново руско оружје за неке нове обеде видите ОВДЕ.

Извор: ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је то било прошле године.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА