Најновије

ЧАНАК НАСТАВЉА ДА ПРОВОЦИРА ШЕШЕЉА: Због претњи ратног злочинца отказан позив Приштини!

Скупштина Србије и председница парламента Маја Гојковић дипломатским каналима отказала је гостопримство делегацији парламентарног Одбора за спољне послове Косова на челу са председницом тог одбора Вјоси Османи Садриу, након интервенције Војислава Шешеља.

Ненад Чанак (Фото: Медија центар Београд)

Делегација косовског парламентарног одбора за спољне послове, попут осталих представника из региона и Европе требало је да присуствује конференцији о Европској унији која се у Дому народне Скупштине одржава 11. и 12. маја. За отказивање посете приштинској делегацији није било разлога, јер тај позив није значио признање државе Косова, нити је намера конференције о ЕУ била да се бави статусом Косова – рекао је јуче за Данас Ненад Чанак, председник парламентарног Одбора за европске интеграције Србије и посланик Лиге социјалдемократа Војводине.

Он подсећа да су позвани сви они људи које наша делегација иначе среће на скуповима о ЕУ широм Европе и то није ништа ново. „Гостопримство делегацији Косова отказано је због питања осуђеног ратног злочинца који то питање није ни имао право да постави у Скупштини Србије, јер легитимно он и није посланик. Шешељ још седи у Скупштини само због неажурности скупштинског Административног одбора, иако на то нема право“, каже Чанак. Додаје да су на конференцију позвани и представници Скупштине Војводине, и да због тога очекује да и то буде предмет негодовања.

Војислав Шешељ, посланик Српске радикалне странке, затражио је јуче од скупштинске већине да смени Ненада Чанка са чела Одбора за евроинтеграције, јер је на скуп који организује позвао председницу скупштинског одбора за спољне послове Косова. Реч је о конференцији „Кроз идеју ЕУ ка миру и развоју“ 11. и 12. маја у Београду. „Он може да позове само представнике држава са којима Србија одржава дипломатске односе или представнике држава које је Србија признала“, рекао је Шешељ и додао да то овде није случај.

Одговарајући на Шешељево питање Маја Гојковић, председница парламента Србије, рекла је да нема сазнања да су позвани представници скупштине Косова и да ће да провери те информације. „Свакако посланици такозване државе коју Србија није признала не могу доћи, пошто немају званичан позив од челника ни Скупштине Србије, ни председника, ни Владе. Ја гарантујем, ако буде другачије, спремна сам да одем ја“, нагласила је Гојковић. Након тога, како Чанак наводи за Данас, политичком проценом људи из владајуће већине дипломатским каналима отказано је гостопримство косовској делегацији.

Жујовић поднео пријаву

Ђорђо Жујовић, члан Председништва ЛДП, поднео је јуче пријаву полицији због напада 6. маја у селу Јарак, недалеко од Хртковаца, када је нападнут приликом покушаја радикала да одрже митинг. „Анализом снимака са места догађаја утврдио сам да се ради о особи из ужег или ширег обезбеђења Војислава Шешеља, с обзиром на то да се на самом почетку скупа креће непосредно уз Војислава Шешеља, касније стоји поред посланика СРС, а након тога прилази мени са леђа и удара ме у главу“, наводи се у писаној изјави Жујовића.

Према тврдњама Драгана Станојевића, Вучић је направио неопростиву грешку у Москви! О чему се ради сазнајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Конференција за штампу на којој Шешељ тражи смену Чанка

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА