Најновије

МИХАЈЛОВИЋ: Шешељ Вучићу припрема неко зло

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је да Влада Србије неће променити стратешки правац земље, а то је Европска унија, али и да сви који воде земљу треба јасније да покажу такву политику и истакла да "на основу понашања Војислава Шешеља сматра да он припрема неко зло председнику Србије Александру Вучићу".

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

“Треба да избегавамо ситуације у којима пре подне хоћемо у ЕУ, а поподне са Русијом. Нико нама не брани да сарађујемо са Русијом, нико ниједном Србину не може да одузме право да воли Русију и да нас натера да поништимо историју. Али, вођење државе је рационалан посао, политика се води из главе, а не из срца! Русија ће увек бити у срцу, а глава каже - Европа и запад”, рекла је Михајловић у интервјуу Блицу.

Србија жели компромис о Косову, не зато да бисмо добили некакву карту за бржи улазак у ЕУ, већ зато што од решења овог питања зависи будућност Србије, истакла је Михајловић.

“Замрзнути конфликт на Косову замрзнуће Србију, која неће моћи да се развија. Неће решење да нам донесу ни Русија ни Америка, то морамо сами. Или можемо да чекамо да нам нешто падне с неба све док и последњи Србин не оде с Косова”, рекла је Михајловић.

Она је истакла и да на основу понашања Војислава Шешеља сматра да он припрема неко зло председнику Србије Александру Вучићу.

“Пажљиво гледам шта ради Војислав Шешељ. И не могу да се отмем утиску да Шешељ спрема неко зло Вучићу! Јер како другачије тумачити његове опасне националистичке провокације и посете убицама премијера Ђинђића. Нисмо ваљда заборавили да је Шешељ играо шах с убицама Ђинђића у Шилеровој, да је из Хага наручио атентат на Томислава Николића”, навела је она.

"А сад чека Легију и Звездана да бране Косово! Кога је Шешељ бранио, тај данас не живи у својој кући. Надам се да они чији је то посао виде куда ово води. Знам да Шешељ неће да стане, да ће бити све опаснији, јер види да следеће изборе са подршком какву има неће преживети”, додала је Михајловић.
Сви резултати у “Зоранином календару”

На питање о могућој реконструкцији Владе и како оцењује написе да би и она могла да буде реконструисана, Михајловић одговара да је одавно престала да броји колико пута су је до сада сменили, са и без реконструкције.

“Ту сам где су ме поставили Александар Вучић и СНС, као што су поставили и све друге у Влади. Имам обавезу да радим свој посао најбоље што могу. Ево, поводом годишњице рада Владе направили смо списак онога што смо урадили за 12 месеци. И у том 'Зоранином календару', како га зову моји сарадници, побројано је више од 120 различитих ствари: од нових 55 км ауто-пута, два нова моста на Дунаву и Дрини, 200 километара обновљених пруга, Србија је 10. на свету по грађевинским дозволама и још много других ствари. Зато - да видимо резултате, па да одлучујемо”, каже Михајловић.

Потпредседница Владе говорила је и о свом односу са осталим министрима и премијерком Аном Брнабић.

“Доста је оних који, свако из својих интереса, у свакој мојој речи, поступку и погледу траже некакав сукоб са другим члановима Владе. Њима не могу да помогнем. Мој посао је да радим, а они нека тумаче шта год желе. Добро је што је премијерка питање инфраструктуре ставила у први план, јер стално говорим да нема бољег начина за раст привреде од улагања у инфраструктуру. Влада је јединствена, што ће нам и те како требати у наредном периоду, пре свега због питања Косова”, рекла је Михајловић.

Харадинај: Војска Косова има подршку Срба, више о томе ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шешељ: Зорана Михајловић носи исте гаће 15 дана

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА