Најновије

СЕВЕРНИ МАКЕДОНЦИ: ЕУ и НАТО поздрављају договор Грчке и Македоније

Европска Унија честитала је премијерима Зорану Заеву и Алексису Ципрасу, на њиховој одлучности и вођству у постизању историјског споразума о новом имену Македоније, напомињући да заслуга за изналажење решења припада грађанима Македоније и Грчке.

Заев и Ципрас (Фото: Јутјуб)

У заједничком саопштењу које су потписали висока представница ЕУ за спољну политику и безбиедност Фредерика Могерини као и европски комесар за проширење Јоханес Хан, подвлачи се да очекују подршку Европског Савета за априлску препоруку о отварању приступних преговора између Брисела и Скопља, пренео је РСЕ.

“Европска унија је охрабривала и подржавала преговоре од самог почетка. Сада ћемо наредне кораке пропратити свим нашим средствима и у духу дијалога, зарад наше заједничке европске будућности”, поручили су Могерини И Хан.

Герелани секретар алијансе Јенс Стотленберг најавио је могућност да Македонија убрзо добије позив за пуноправно чланство у Северноатлантски савез.

“Сада позивам обе земље да доврше споразум који су постигла двојица лидера. То ће Скопљу помоћи на путу ка чланству у НАТО. Такође, то ће помоћи у консолидацији мира и стабилности широм Западног Балкана”, поручио је Столтенберг.

Вук Јеремић оптужио Вучића да планира изазивање немира на Косову, више о томе ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ципрас и Заев постигли договор о новом имену Македоније

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА