Најновије

ЕРДОГАН ПОНОВО ШОКИРА: Ево како ће Турска употребити С-400 чим га добије! (ВИДЕО)

Ако буде потребно, Турска ће користити руске протиавионске системе С-400, изјавио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

Ердоган (Фото: Синхуа)

“Нећемо да купимо С-400 и ставимо га их у складишта. Ако је потребно, употребићемо га. То су одбрамбени системи. Шта ћемо са њима, ако не да их користимо?”, изјавио је турски челник, преноси дневник Хуријет.

Он је подсетио је да је Анкара последњих година тражила слично оружје из Сједињених Држава, али је одбијена. Према речима Ердогана, Турска је “уморна од свега тога”.

"Русија је реаговала на наше захтеве са врло атрактивним предлогом. Рекли су да ћемо чак ићи и у заједничку производњу. Понудили су нам и доста добре услове одобравања зајма”, рекао је турски председник.

Протекло време је у турско-америчким преговорима више пута отворено питање С-400. Исто је било недавно на састанку америчког државног секретара Мајка Помпеа и турског министра спољних послова Мевлута Чавушоглуа у Вашингтону 4. јуна.

Чавушоглу је тада рекао како Турска мора да преговара са Русијом о куповини С-400, будући да су западни савезници одбили турске захтеве.

У марту је Мајк Помпео тврдио да САД ради на томе да Турска не набави С-400 из Русије и како се нада да се то неће догодити.

Такође је рекао и како су Сједињене Државе понудиле Турској алтернативу руском С-400. Ердоган је одговорио је како ће његова земља набавити С-400 и како о овом питању неће бити никаквих уступака.

Сједињене Државе сматрају опасним да Турска купи С-400 из Русије, јер би то наводно могло да доведе довести до цурења информација о авионима Ф-35 које је САД намерава да испоручи Анкари.

Стижу прекаљени Асадови савезници, спремају се да сатру Исламску државу за сва времена! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Логично

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА