Најновије

ШТА ЈЕ САД ОВО? Трамп потврдио Путинове речи: "Крим припада Русији!"

Амерички председник Доналд Трамп је лидерима Г7 у Канади рекао да Крим припада Русији јер сви становници тог полуострва говоре руски - објавио је онлајн лист BuzzFeed News, позвавши се на свој "дипломатски извор".

Путин рекао, Трамп потврдио (Фото: Синхуа/Правда)

Тврди и да је председник САД довео у сумњу сврсисходност подршке коју водеће западне земље пружају Украјини. Притом је нагласио да је „једна од најкорумпиранијих земаља у свету“.

Лист наглашава да још није јасно да ли се Трамп шалио поводом Крима, тестирао лидере осталих земаља из Велике седморке, или најавио радикалну промену политике САД према и Русији и Украјини.

Ако поводом овога и могу бити сумње (да ли је „извор“ верно пренео речи америчког лидера или није), то није случај са овим што је сам рекао у интервјуу Фоx Неwс.

А рекао да се залаже за повратак Русије у Г7, односно за обнову формата Г8, зато што би тако лакше „решавао међународне проблеме.

Притом је био и отворен и јасан:

- Потрошили смо на самиту (у канадском граду Ла Малбеу) безмало четвртину времена на Русију. Стога сам себи рекао: "Зар онда не би било боље да је Русија овде?" Док смо били за вечером, да је поред мене седео Владимир Путин, ја бих му рекао: "Да ли бисте били љубазни да се повучете из Сирије? Или: да ли бисте били добри да се повучете из Украјине?"

Царски Путинов потез после гола на првој утакмици Мондијала погледајте ОВДЕ.

Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тремп је тражио да се Русија врати у Г7 јер “ионако 70 одсто времена причају о њој”, више о томе погледајте испод:

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА