Најновије

ВАШИНГТОН ПРЕТИ ДАМАСКУ: Чврсто ћемо одговорити на употребу силе

Амерички Стејт департмент саопштио је да ће Вашингтон предузети чврсте и одговарајуће мере као одговор на кршења сиријске владе у такозваној зони деескалације на југозападу земље, и позвао је Русију да изврши притисак на Дамаск како би се та зона очувала.

Америчка војска у Сирији (Фото: afcent.af.mil)

Стејт департмент наводи да било какве војне акције сиријске владе против југозападне зоне деескалације ризикују да доведу до ширења сукоба. 

„Поново потврђујемо да ће САД предузети чврсте и договарајуће мере у одговору на кршења сиријске владе у овој области“, наводи се у саопштењу. 

Сиријски председник Башар ал-Асад у среду је рекао да његова влада и даље тражи политичко решење за југозапад Сирије, који је под контролом побуњеника, али да ће употребити војну силу уколико ти напори пропадну. 

Саопштење Стејт департмента је уследило након што су сиријски авиони, према наводима побуњеника и грађана, гађали градове под контролом побуњеника на југу земље у марту, што су први ваздушни напади у тој области од како је постигнут споразум којим је проглашена зона деескалације. 

Након седам година сукоба, југозапад Сирије, који се граничи са Јорданом и Голанском висоравни, један је од делова земља који је и даље ван контроле те државе. 

Трамп распирује сумње о везама са Русијом. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Амерички ракетни удар на базу Асадових снага

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА