Најновије

Због најављених обилних падавина послат допис свима да буду спремни на хаос!

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, упутила је, због најављених обимних падавина, допис предузећима и агенцијама из свог ресора у којем им налаже да предузму превентивне мере и буду спремни да реагују у случају поплава, како би спречили штету на саобраћајној инфраструктури.

Поплаве у Обреновцу пре неколико година (Фото: Муп Србије)

- Имајући у виду прогнозе Републичког хидрометеоролошког завода за наредни период налажем да се предузму све превентивне мере у циљу отклањања могућих негативних утицаја најављених елементарних непогода. Посебно напомињем да је веома важно да предузмете све планско-превентивне мере с обзиром да услед елементарних непогода могу наступити оштећења саобраћајне инфраструктуре, као и објеката у изградњи - наводи се у допису.

Писмо је упућено ЈП "Путеви Србије", "Коридорима Србије", железничким предузећима "Инфраструктура железница Србије", "Србија карго", "Србија воз", Дирекцији за железнице, Саобраћајном институту ЦИП, Институту за путеве, Агенцији за безбедност саобраћаја, као и Аеродрому Никола Тесла, компанијама "Ер Србија" и "ЈАТ Техника", Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије и Контроли летења Србије и Црне Горе - СМАТСА, наводи се у саопштењу из њеног кабинета.

Допис је упућен и лучким капетанијама, Агенцији за управљање лукама, Дирекцији за водне путеве, Управи за утврђивање способности бродова за пловидбу, Управи за транспорт опасног терета, као и Грађевинској дирекцији Србије.

Прочитајте ОВДЕ

Извор: Српски телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА