Најновије

ВУЧИЋ: Хоће Санџак и југ Србије? Да неће да и да им Орбан да Кечкемет?

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да нема говора о размени територија како предлаже Тачијев саветник Редџеп Хоти, који би Санџак и југ Србије у "замену" за север Косова, а на апсурдност таквих идеја Приштине реагује ироничним питањем - да ли желе да им и Орбан да Кечкемет.  

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Заменик председника владајуће Демократске партије Косова, Реџеп Хоти изјавио је да би евентуална подела Косова подразумевала да Приштина "узме" Санџак и део југа Србије

- Јесу ли размишљали мало о Војводини, Београду, Шумадија се подразумева.. Да питамо Орбана да ли ће им дати Кечкемет... Шта да вам кажем на то, наравно да се шалим - рекао је Вучић новинарима.

Он је упозорио да код дела Албанаца постоји потреба за формирањем тзв. "зелене трансферзале", а на њеном путу је север Косова - између јужне Митровице, Вучитрна, Србице, и с друге стране  Рибарића, Новог Пазара и централног дела Србије, Рашке.

- Зато им толико смета територија северног Косова - рекао је Вучић.

Каже да не може увек то да коменатрише, јер би неко могао погрешно да разуме.

- И када говорим о њиховој "глади" за заузимањем севера Косова увек сам имао све те аргументе, и Газиводе и Валач, и за ту њихову потребу да одрже ту линију на којој су увек инсиситрали и коју сада више ниједан политичар не може да сакрије, па чак иако се више не ради о албанском питању - рекао је Вучић.

- То је оно што смо ми видели, што знамо и што осећамо. И то је нешто што се неће догодити - закључио је Вучић.

А на питање - ста ако Албанци "упадну" на север КиМ - подсећа да је он то питање јавно поставио, али да није добио одговор.

Свеједно, истиче председник, његов посао је да уради све да сачувамо мир, да обезбедимо стабилност и гарантујемо сигурност нашем народу на КиМ.

Како је рекао, највећим делом смо то до шда успевали, упркос бројним организованим инцидентима, "јер, код њих нема случајних инцидената". 

- То су приче за малу децу, они то раде по команди и увек су радили по команди, али то и даље није драматичних размера, није ни малих и безначајних, али није ни драматичних - рекао је Вучић.

Додао је да је то стога што смо успевали да водимо одговорну и паметну политику.

Прочитајте ОВДЕ шта каже Вучић о састанку с Тачијем?

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Трговци узимају високу маржу за гориво.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА