Најновије

ШОКАНТНА ТВРДЊА ЈАНКОВИЋА: Косово изгубили Милошевић, Шешељ, Младић и Караџић!

Професор Филолошког факултета у пензији и бивши дипломата Владета Јанковић оценио је у Новом дану да се проблем Косова налази пред коначним расплетом јер је онима који одлучују дојадило и захтевају да се он реши.

Владета Јанковић (Фото: Јутјуб)

Јанковић каже да му смета "јадно настојање носилаца режима", почевши од председника Србије Александра Вучића, да се сва кривица свали на носиоце претходног режима.

"Зашто се не каже једноставно и јасно - Косово је изгубио (Слободан) Милошевић и (Војислав) Шешељ, изгубили су га и (Ратко) Младић и (Радован) Караџић. Кривица није у двехиљадитим, већ у деведесетим", сматра он.

Према његовом мишљењу, одговорност сносе и "секунданти Милошевића и Шешеља".

"Александар Вучић, тада генерални секретар радикала и Ивица Дачић, портпарол и један од најистакнутијих људи социјалиста. И они данас имају образа да кажу да су за ово криви (Војислав) Коштуница и (Зоран) Ђинђић и носиоци демократске власти после 2000. године", рекао је Јанковић.

Он додаје да демократска гарнитура која је дошла на власт од 2000. године и надаље је могла само да "скупља остатке и да покушава да слепи шта се може слепити".

"Нешто смо и успели, до 2012. кад је Вучић преузевши власт кренуо да капитулира коначно. Нешто се још могло спасити", сматра Јанковић.

Јанковић је информацију да је Либерија повукла признање Косова оценио као "пилулу за умирење".

"То кад гледате у односу на број земаља које су признале Косово и број земаља које се никада неће одрећи тог признања, то је заправо безначајно", сматра он.

Због чега страхују Срби на Косову читајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА