Најновије

СНП: Удружено очувати "косовски завет"

БEOГРAД - Српска народна партиjа подржава напоре Владе Србиjе и Српске православне цркве да се оспори кандидатура Приштине за чланство у Унеско.
Ненад Поповић, председник СНП-а (Фото: СНП)

Ненад Поповић, председник СНП-а (Фото: СНП)

"Веруjемо да само сложни и jединствени, удруженим снагама свих националних институциjа, и свих политичких партиjа, можемо да очувамо српски идентитет коjи почива на светосавско-косовском завету, а коjи се данас налази на удару оних коjи таj идентитет настоjе да оспоре или промене", наводи се у саопштењу те странке. Циљ те инициjативе jе, наводи СНП, да се прекине континуитет српске државности коjи потиче из периода Немањића и да се историjа Србиjе сведе, само, на период после 1804. године. "После свих ратова против Србиjе, после свих српских страдања и егзодуса нашег народа са Kосова и Mетохиjе, сведоци смо покушаjа функционера лажне државе Kосово да присвоjе целокупну православну, сакралну и културну баштину српског народа на KиM", оцењуjе СНП. Цивилизациjски удар на српску државност и историjу опасниjи jе утолико што се њиме узима од Србиjе оно наjвредниjе и наjсветиjе, а то jе света лоза Немањића, оснивача српске државе и цркве, наводи СНП.
Прочитајте још:ЗАПАД ПОНОВО НА СТРАНИ ШИПТАРА: Најутицајније државе лобирају за Косово у УнескоСПЦ У КОНТРА-НАПАДУ: Патријарх Иринеј пише Европској Унији
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА