Најновије

НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ: "Гром" разбија вођен из свемира! Максималан домет до 120 км! (ВИДЕО)

Руска авијација ће ускоро добити још једну високопрецизну ракету са којом ће моћи са великог одстојања да гађа противничке објекте као што су аеродроми, ракетни бунари, индустријски објекти.

Проба "Грома" (Фото: Јутјуб)

Корпорација "Тактичко ракетно наоружање" испитала је навођену ракету-бомбу која се води као пројект 9-А-7759.

Та ракета ће се производити у три модификације па ће се њена тежина кретати од 488 до 598 килограма. Максимални домет, у зависности од модела, биће од 65 до 120 километара, а максимална брзина од 500 до 1200 километара на сат. Њом ће циљеве гађати ловци СУ-34 и "миг-35".

До сада је руска авијација новом ракетом-бомбом имала осам успешних гађања, а завршна ће бити у августу ове године. Експерти тврде да такву ракету неће моћи да заустави противнички ПРО, јер авион њом гађа изван зоне домета противничке ваздушне одбране. Очекује се да ће ракета бити јавно представљена на форуму "Армија-2018" у августу ове године.

Какво ће име дати тој ракети за сада се не зна. Али није тајна да она припада "породици" ракета "Гром".

Кад пилот добије команду да испали ракету он се подигне на одређену висину одакле се она спушта ка циљу као по тобогану, а наводи је сигнал са сателита. Конструктори тврде да су нову ракету већ испитали у разним климатским условима као и у средини која у ваздуху има доста песка. Ракета је испробавана са авиона СУ-34 и "миг-35". Из тога би се могло закључити да је она већ гађала на ратишту у Сирији.

У односу на америчку ракету-бомбу ГБУ-39 која је у наоружању америчке авијације од 2006. године, нови руски "гром" има неколико предности, а пре свега разорна моћ руске ракете је скоро три пута већа.

Војни експерти у Русији уопште не споре да је америчка армија што се тиче потенцијала високопрецизног оружја и даље супериорна на свету. Они су први почели да развијају ту врсту оружја и испробали су је, на нашу жалост, рушећи објекте у Југославији. Управо из тог рата руско војно, као и државно руководство, извукло је закључке да ће се модерни ратови добијати у ваздуху. 

Стижу Кинези и Индуси

Иако су још увек велики купци војне технике и оружја, руски војни аналитичари кажу да конструктори у Кини и Индији интензивно раде на својим ракетама-бомбама. Нема сумње да ће у томе успети, јер обе земље имају довољно образованих стручњака да направе оружје које се води преко сателитских система.

Прочитајте ОВДЕ још детаља о овом моћном оружју.

Извор: Novosti.online

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА