Најновије

КРВАВИ ПРОТЕСТИ СЕ НАСТАВЉАЈУ: Убијено осам демонстраната, међу њима и једна беба (ВИДЕО)

У новом таласу насиља у Никарагви убијено је најмање осам особа, међу којима беба од 15 месеци, у операцијама које су у суботу извеле снаге реда и паравојне групе у Никарагви, у тренутку када се пооштравају међународне критике против владе председника Данијела Ортеге због његовог одговора на протесте.

Сцена са протеста у Никарагви (Фото: Јутјуб)

Биланс таласа протеста, који је почео 18. априла уз захтеве за одлазак са власти председника Ортеге и његове супруге, потпредседнице Розарио Муриљо, износи више од 200 мртвих, преносе данас француски медији.

Никарагвански центар за људска права (ЦЕНИДХ) саопштио је да је седам особа убијено у Манагви, а једна особа у побуњеничком граду Масаха,
јужно од престонице, наводи Фигаро.

У ноћи између петка и суботе, током осам сати, снаге реда и паравојне групе спровеле су напад на студенте у просторијама Националног аутономног универзитета Никарагве (УНАН), југозападно од Манагве, као и у шест квартова у источном делу престонице, наводе студенти и борци за људска права.

Напади су почели у петак увече, неколико сати након што је Међуамеричка комисија за људска права представила пројекат који указује да је никарагванска влада прекршила људска права током протеста, који су почели половином априла.

Опозиционе и грађанске групе отказале су марш планиран за суботу по подне како би одале пошту онима који су убијени у недавним протестима, а организатори су навели да желе да избегну даље крвопролиће.

У току су и протести у Македонији, више ОВДЕ.

Извор: Курир/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА