Најновије

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КИМ: Забрана Вулину скандалозна одлука

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије је осудила скандалозну одлуку Приштине и посредника у бриселском дијалогу да се министру одбране Србије Александру Вулину на Видовдан забрани посета Косову и Метохији.

Марко Ђурић (Фото: Јутјуб)

Како кажу, јасно је да је таква одлука донета у координацији Приштине и Европске службе за спољне послове с намером да се понизи Србија.

- Ова одлука је тим гора што долази после пристанка приштинске стране на састанку у недељу у Бриселу да се придржава до сада постигнутих споразума, и понаша са уважавањем и поштовањем према страни са којом, наводно, жели договор - истиче се у саопштењу. 

Посета министра Вулина најављена је у складу са устаљеним процедурама и њено онемогућавање јесте најгрубље кршење Споразума о посетама званичника, чији је гарант управо Европска унија, наводе у Канцеларији.

- Представници појединих држава су протеклих дана, такође, пробали да у нашој земљи уведу вербални деликт, покушавајући да нашим државним званичницима сугеришу какву би врсту порука требало да упуте на Видовдан, што је догађај без преседана у дипломатској пракси - оцењује се у саопштењу.

Вулин ће у вези са овим питањем одржати хитне консултације са председником Србије Александром Вучићем, о чијој садржини ће јавност бити благовремено обавештена, закључује се у саопштењу.

Приштински портал Индеконлајн објавио је да је Вулину забрањен улазак на Косово ради учешћа на обележавању Видовдана на Газиместану.

Косовски министар спољних послова Беџет Пацоли који је и потврдио ту информацију рекао је и да је само Вулину забрањен улазак.

Почуча и још пет српских добровољаца под истрагом Кијева. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ђурић: Систематско насиље над Србима на КиМ

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА