Најновије

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА ТВРДИ: Почуча и још пет српских добровољаца под истрагом Кијева

Пред Генералним тужилаштвом у Украјини води се истрага у вези са наводним учешћем шесторице држављана Србије у сукобима у источној Украјини на страни проруских снага, стоји у документу који је Радију Слободна Европа (РСЕ) доставило Генерално тужилаштво Украјине.

Почуча (Фото: Фејсбук)

Држављани Србије обухваћени су истражним поступком због извођења наводних напада на украјинске снаге у областима Доњецк и Луганск на страни, како преноси РСЕ, проруских бораца као део организације  "Unité Continentale“.

- Утврђено је да је од јула 2014. године у агресивна борбена дејства против Украјине на подручју Доњецке и Луганске области у саставу нелегалних оружаних формација створених од стране Руске Федерације и њој подређених, укључено 54 страна лица, чланова организације "Unité Continentale“: 6 држављана Србије - Зоран Кљајић, Стеван Милошевић, Стефан Ћелави, Иван Мачкић, Почуча, Радомир Живковић, Братислав - наводи се у документу, преноси Радио Слободна Европа.

Међу ових 54 лица, како се додаје, налази се и 10 држављана Шпаније, 21 држављанин Италије, 1 држављанин Молдавије, 1 држављанин САД-а, 2 држављана Финске, 11 држављана Француске, 2 држављана Чешке, 1 држављанин Белорусије и 1 држављанин Летоније.

Припадници поменуте организације "системски пролазе војну обуку у базама у граду Ростов на Дону у Руској Федерацији“, стоји у документу, а „организација "Unité Continentale“ одржава сталне контакте са лидерима руске невладине организације "Међународни евроазијски покрет“. 

У вези са овим случајем Генерално тужилаштво Украјине се прошле године обратило надлежним органима САД-а, Француске, Шпаније, Италије, Молдавије, Финске, Чешке Републике и Србије и затражило спровођење одговарајућих поступака према наведеним особама и неопходна документа која се односе на њих. 

Србија, тврди РСЕ, на тај захтев није одговорила.

Руска војска тотално уништила најновије лажи Анкаре о Сирији! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Радомир Почуча - Народ мора да схвати да сами управљамо својом судбином!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА