Најновије

СЛОВЕНСКА БРАЋА: "Ноћни вукови" се поклонили светом Кнезу Лазару у Раваници, па продужили на Косово

Чланови руског мото-клуба "Ноћни вукови" током мото-марша "Словенски свет 2018" учествовали су и у манифестацији обележавања Видовдана, рекла је прес секретар клуба Ана Комарова.

Ноћни вукови (Фото: Јутјуб)

"Сврха мото-марша је уједињење словенских народа и, наравно, културна размена", објашњава представник "Ноћних вукова". У првој недељи учесници мотомарша су посетили православне манастире и цркве Русије, Белорусије, Словачке, Мађарске и Србије, као и споменике совјетским војницима који су погинули у борби за своју домовину, а где су положили цвеће.

На национални празник Србије - Видовдан - мотоколона је посетила српски манастир Раваницу, да би се поклонили светом кнезу Лазару, који је погинуо на Косову пољу у борби са Турцима на овај дан 1389. године

"Ноћни вукови" предали су игуманији манастира Марији икону Светог Луке Кримског и светог кнеза Александра Невског. После тога, епископ браничевски Игњатије позвао је мотоциклисте на свечани оброк.

Од Раванице, мото-марш је продужио на Косово да посети места повезана са животом кнеза Лазара.

Међународни мото-марш "Словеснки свет 2018" организују Федерација мотоциклиста Русије и мото-клуб "Ноћни вукови". Учесници мото-марша су кренули из Москве 20. јуна, а вратиће се кући 12. јула. Мото-марш има за циљ популаризацију културног, историјског и духовног наслеђа земаља словенског света, одржавање православних вредности и јачање пријатељских односа између земаља.

Путин је оставио краљицу Елизабету Другу и папу Фрању да чекају, а због кога је дошао на време читајте ОВДЕ.

Извор: Vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вођа “Ноћних вукова” представио свој филм у Новосибирску:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА