Најновије

ШТА ЈЕ ОВО ЉУДИ МОЈИ? Дачић испричао новинарима најбизарнију ствар у вези Пацолија која му се десила

Шеф дипломатије Ивица Дачић "разголитио" је на питању битке за повлачење признања оно што функционише као својеврсна "паралелна дипломатија".

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Он је навео да су део тога и лажна браћа Беџета Пацолија, твитови и притисци иза сцене и пост фестум.

Он је, наиме, саопштио да је још једна земља повукла признање Косова, али је одбио да наведе њено име, јер, по правили, како је објаснио новинарима, уследи сигнал Приштине пријатељским земаљама и лобистима, који онда врше притисак на ту земљу, а Пацоли "твитује" како је реч о наводно лажном повлачењу и лажним нотама... 

Најбизарнији моменат који је Дачић пренео новинарима свакако је прича о наводној браћи Пацолија: 

„Десило ми се да сам кренуо у Казахстан и у ВИП салону ми је пришао један човек који је рекао да је рођени брат Пацолија. Када сам се враћао из Казахстана поред мене седео је други "рођени брат" Пацолија....", пренео је Дачић, али није прецизирао која је била улога те "браће". 

Дачић је указао да он располаже званичним нотама земаља које су повукле признање Косова, а да на то Пацоли по правилу "одговара" тврдњама на твиту да то није тачно. 

При том, како је рекао Дачић, не показује ноте или било какве службеме документе, већ, на пример, новине из Либерије као доказ да је боравио тамо, да су га примили...али, то не значи, приметио је Дачић, да су се том приликом предомислили. 

Дачић је рекао да он не твитује, већ показује папире, а Пацоли нека покаже папире о томе ко је признао Косово. 

Подсетио је да је прошле недеље у Србији боравио министар иностраних послова Либерије и да је предао ноту о повлачењу признања независности Косова, што је и потврдио, у телефонском разговору председник те земље Жорж Веа шефу српске државе. 

Истог дана, казао је Дачић, амерички и енглески дипломатски представници тражили су хитне састанке и захтевали да Веа прими Беџета Пацолија. 

Указао је да је заменик шефа либеријске дипломатије, албански лобиста, ставио саопштење, на које се позива Приштина да није повучено признање, на сајт Министарства. 

Дачић је рекао да њега често питају „ а што вам је толико битно колико земаља је признало Косово", те да он одговара контрапитањем - „ако није ,што се онда ви толико узбуђујете".

Да ли је Вучић изигран или лаже народ погледајте ОВДЕ.

 

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зашто Путин не подржи Двери или Шешеља?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА