Најновије

УДАРАЦ НЕМАЧКОМ ПОНОСУ: Две највеће срамоте - парадокс је сада потпун!

Задавши ударац немачком поносу у погледу инжењерског умећа и угледу по питању поштења у пословању, тај бесконачни, замршени скандал назван "дизелгејт" последњих година се могао упоредити још само с низом катастрофа које прате пројекат изградње нове берлинске међународне ваздушне луке.  

Бундестаг (Фото: Pixabay.com)

Немачки Фолксваген (ВW) ће аутомобиле који чекају нова строжа тестирања емисија складиштити и у новој међународној ваздушној луци у Берлину која је годинама у изградњи, а пример је споја немачке срамоте због афере “дизелгејт” и великих кашњења у завршетку пројекта путничког чворишта, пише Пословни дневник. 

"У овом случају наши уобичајени логистички капацитети нису довољни", казао је портпарол немачког аутомобилског дива BW за АФП. Додаје и да је компанија суочена с кашњењима због тестирања емисија на између 200-250 хиљада возила. 

ВW ће тако складиштити возила на свом полигону за тестирања недалеко од седишта у Волфсбургу, као и у Берлинској ваздушној луци, а разматра и друге просторе, додао је. 

Попут других произвођача, ВW муку мучи с прилагођавањем новом, строжем режиму тестирања емисија из возила, који их приморава на успоравање производње и на складиштење возила која нису тестирана. Циљ новог режима је далеко тачније показати ниво емисија из возила у стварној вожњи, због чега провере трају дуже него раније и сложеније су. 

ВW је годинама варао регулаторе према претходним процедурама тестирања возила. Али, 2015. је признао да је уградио спорни софтвер у 11 милиона возила продатих широм света, који је омогућавао да показују нижи ниво штетних емисија у лабораторијским тестовима а допуштао њихово повећање у стварној вожњи.

Прочитајте ОВДЕ ко по Меркеловој може да одреди судбину Европе.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Петар Челик – Немачка је окупирана и уцењена, код њих важи окупационо право!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА