Најновије

ПУТИН ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ! Русија отказује битан уговор са НАТО чланицама

Председник Путин је наложио да се откаже Уговор о конвенционалним оружаним снагама у Европи

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Русија пориче Уговор о конвенционалним оружаним снагама у Европи, заменик министра спољних послова Сергеј Рјабков именован је за представника председника приликом разматрања иницијативе у парламенту, навео је шеф државе у указу .

„Именовати заменика министра спољних послова Сергеја Алексејевича Рјабкова за званичног представника председника када већа Савезне скупштине разматрају питање отказивања Уговора о конвенционалним оружаним снагама у Европи“, наводи се у тексту документа.
ЦФЕ Уговор потписали су у Паризу 1990. године представници 16 држава чланица НАТО -а и шест чланица Варшавског пакта, а 1999. године на самиту Организације за европску безбедност и сарадњу ( ОЕБС ) потписана је ажурирана верзија споразума у Истанбулу.

Уговор на неодређено време подразумевао је стварање система за ограничавање броја конвенционалног наоружања - тенкова, оклопних борбених возила, артиљеријских оруђа, борбених авиона и јуришних хеликоптера.

Адаптирани уговор ратификовале су само четири земље - Русија, Белорусија , Казахстан и Украјина , иако су документ потписали представници тридесетак држава. Москва је 2007. суспендовала своје учешће у ЦФЕ Уговору „све док земље НАТО-а не ратификују Споразум о адаптацији и не почну да спроводе овај документ у доброј вери“.

Бивши агент МИ6: Ситуација на украјинском фронту се окренула за 180 степени

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА